A Kecskeméti Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 májusától egy Kalocsa környéki községben részegen többször megverte élettársát, tőrt-zúzott a tanyán, ahol éltek. Egyszer pedig a nő anyjának élettársát vezetés közben ököllel ütötte, ami miatt kis híján balesetet szenvedtek.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2020 márciusától voltak élettársak és a nő apjának a tanyáján éltek egy Kalocsa környéki községben. A kapcsolatuk azonban 2020 májusában a férfi ivása és agresszív viselkedése miatt megromlott.

A férfi ekkor részegen vitába keveredett a nővel, majd egyszer a jobb karján megütötte, illetve a bal karját megszorította. 2020 júniusában a férfi részegen,  a féltékenysége miatt ismét veszekedni kezdett a nővel, aki kihívta a rendőröket, de a távozásuk után a férfi kétszer arcon ütötte. 

2020. június 27-én a vádlott berúgta a tanya bejárati ajtaját, az udvaron tört-zúzott, ami miatt a nő elhatározta, hogy kiköltözteti a házból. Erre a férfi lerészegedett és a nőt az udvaron megrángatta.  Az erőszaknak a kiérkező rendőrök vetettek véget. Másnap a férfit elköltöztették a tanyáról.

2020 októberében a pár kibékült és újra összeköltöztek. A nyugalom azonban nem tartott sokáig, mert 2020. december 27-én a részeg vádlott összeveszett a nővel, aki ismét úgy döntött, hogy elköltözteti a férfit, amihez az anyja és annak élettársa segítségét kérte. Aznap este – miközben a nő autójával vitték el az ittas férfit – a vádlott egyszer ököllel megütötte a nő anyjának az élettársát, aki az autót vezette. Emiatt a sofőr egy rövid időre elvesztette az irányítást az autó felett, majd félreállt a kocsival. 

Az autóból kiszállva a vádlott és a sofőr dulakodni kezdtek, ami közben a férfi a védekező nőt kétszer ököllel megütötte. Az autóban történt bántalmazással azonban a vádlott a sofőr és az utasok (az élettársa és a nő anyja) életét, testi épségét is veszélyeztette.

A büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntetten kívül kapcsolati erőszak bűntettével, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétségével vádolja. Az ügyész a vádlottal szemben végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

A vádlott a bűncselekményeket egy felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt követte el, ezért elítélése esetén ennek végrehajtását is el kell rendelni. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

A címlapi kép illusztráció.