Gattyán György magyar milliárdos nemrég bejelentette, hogy indulni akar a 2022-es országgyűlési választásokon. Gattyán mindenki ellen harcba akar szállni, a Fidesz mellett a teljes baloldalt le akarja váltani.

Gattyán György nem is olyan rég indította el saját mozgalmát, Digitalizáljuk Magyarországot! néven, amellyel a 2022-es választásokon is indulni akar. Friderikusz Sándornak nyilatkozva többek között arról beszélt, hogy a magyarok változást akarnak, nem akarnak a két múlt között választani. Gattyán emiatt úgy érzi, hogy a "papírforma szerint" neki kellene nyernie, ha indul. Vagyis jól látható, hogy Gattyán le akarja váltani a teljes Gyurcsány-Márki-Zay féle baloldalt, így akar nyerni a Fidesz ellen.

A pornócsatornákból meggazdagodó Gattyán azt mondta, hogy az elkövetkező néhány hónapban szeretné megoldani, hogy a Digitalizáljuk Magyarországot! nevű mozgalomból párt legyen. Kiemelte azt is, hogy "biztosan" keresztezni fogják olyanok útját, akikkel "nem tanácsos", azonban állítása szerint elszánt.

Sokszor provokatív vagyok, sokszor beleállok olyan dolgokba, amiben hiszek és azt gondolom, hogy a mai fejemmel, a helyzetemmel ebbe bele kell állni 

- mondta.

Gattyán szerint ugyan az általa indított mozgalomban lesznek hibák, de abban száz százalékig biztos, hogy felrázzák a magyar társadalmat és mindenki el kezd majd gondolkozni azon, hogy van egy harmadik lehetőség.

Gattyán GyörgyForrás: Facebook/Gattyán György

Gattyán György az online szexiparból vált milliárdossá, 

a valódi sikereket a Livejasmin és Jasmin TV nevű pornóoldalak hozták el számára, amelyeket 2003-ban alapított. 

Mára a Livejasmin a legnagyobb forgalmat lebonyolító pornóoldal a világon. 2008-ban alapította a Docler Holding cégcsoportot, amely informatikai és internetes szolgáltatásokat nyújt. Megpróbált online jóslást lehetővé tevő oldalt is létrehozni.  A Docler csoport több mint ezer embert foglalkoztat. 2013-ban az Andrássy úton létrehozta az Il Bacio di Stile divatpalotát, ez azonban hamar csődbe ment. 

2012-ben a NAV házkutatást tartott nála, azzal a gyanúval, hogy fiktív céget hozott létre Portugáliában, ezek az eljárások azóta sem értek teljesen véget, Gattyán viszont érdekeltségei nagy részét külföldre költöztette.

2016-ban az üzletember az Egyesült Államokban is terjeszkedett, ahol vállalatbirodalmának Los Angeles-i cége, a Docler Media szponzorként vett részt a szeptemberi TechCrunchon, a San Franciscóban rendezett, a startupok egyik legfontosabb tengerentúli eseményén.

Jelenleg 305 milliárd forintra becsülik a vagyonát, a harmadik leggazdagabb magyar.