Újabb jelölt a baloldalon: a milliárdos Gattyán György le akarja váltani a Gyurcsány-Márki-Zay-féle ellenzéket

Mentőautó Adomány Balatonfüred Gattyán György
Gattyán György mentőautót adományoz az OMSZ-nek Balatonfüreden, A képen Gattyán György
Vágólapra másolva!
Gattyán György magyar milliárdos nemrég bejelentette, hogy indulni akar a 2022-es országgyűlési választásokon. Gattyán mindenki ellen harcba akar szállni, a Fidesz mellett a teljes baloldalt le akarja váltani.
Vágólapra másolva!

Gattyán György nem is olyan rég indította el saját mozgalmát, Digitalizáljuk Magyarországot! néven, amellyel a 2022-es választásokon is indulni akar. Friderikusz Sándornak nyilatkozva többek között arról beszélt, hogy a magyarok változást akarnak, nem akarnak a két múlt között választani. Gattyán emiatt úgy érzi, hogy a "papírforma szerint" neki kellene nyernie, ha indul. Vagyis jól látható, hogy Gattyán le akarja váltani a teljes Gyurcsány-Márki-Zay féle baloldalt, így akar nyerni a Fidesz ellen.

A pornócsatornákból meggazdagodó Gattyán azt mondta, hogy az elkövetkező néhány hónapban szeretné megoldani, hogy a Digitalizáljuk Magyarországot! nevű mozgalomból párt legyen. Kiemelte azt is, hogy "biztosan" keresztezni fogják olyanok útját, akikkel "nem tanácsos", azonban állítása szerint elszánt.

- mondta.

Gattyán szerint ugyan az általa indított mozgalomban lesznek hibák, de abban száz százalékig biztos, hogy felrázzák a magyar társadalmat és mindenki el kezd majd gondolkozni azon, hogy van egy harmadik lehetőség.

Gattyán György Forrás: Facebook/Gattyán György

Gattyán György az online szexiparból vált milliárdossá,

a valódi sikereket a Livejasmin és Jasmin TV nevű pornóoldalak hozták el számára, amelyeket 2003-ban alapított.

Mára a Livejasmin a legnagyobb forgalmat lebonyolító pornóoldal a világon. 2008-ban alapította a Docler Holding cégcsoportot, amely informatikai és internetes szolgáltatásokat nyújt. Megpróbált online jóslást lehetővé tevő oldalt is létrehozni. A Docler csoport több mint ezer embert foglalkoztat. 2013-ban az Andrássy úton létrehozta az Il Bacio di Stile divatpalotát, ez azonban hamar csődbe ment.

2012-ben a NAV házkutatást tartott nála, azzal a gyanúval, hogy fiktív céget hozott létre Portugáliában, ezek az eljárások azóta sem értek teljesen véget, Gattyán viszont érdekeltségei nagy részét külföldre költöztette.

2016-ban az üzletember az Egyesült Államokban is terjeszkedett, ahol vállalatbirodalmának Los Angeles-i cége, a Docler Media szponzorként vett részt a szeptemberi TechCrunchon, a San Franciscóban rendezett, a startupok egyik legfontosabb tengerentúli eseményén.

Jelenleg 305 milliárd forintra becsülik a vagyonát, a harmadik leggazdagabb magyar.