Ököllel támadt testvére élettársára egy férfi Fejér megyében

családon belüli erőszak bántalmazás ököl ütés
illusztráció
Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség azzal a férfival és nővel szemben, akik a férfi testvérének az élettársát bántották.
Vágólapra másolva!

A vádirat egy idősebb nő 2020 január 17-én otthon volt. Délután megérkezett hozzá egy fia élettársa részegen. A két nő összeveszett. Idő közben hazaért az asszony másik fia is, aki beszállt a veszekedésbe, ami annyira elfajult, hogy verekedés lett belőle.

A férfi ököllel szájon vágta a részeg nőt, testvére élettársát, majd a feje tetejére ütött és ököllel megütötte a nő oldalát is, miközben anyja a részeg nő haját húzta és körmével az arcát karmolta.

Az áldozat életveszélyesen megsérült. Bordái törtek, a fejte tetején is zúzódás keletkezett, a bal mellüregben pedig vér- és levegőgyülem alakult ki az öklös támadástól.

Az ügyészek a férfit börtönben látnák az életveszélyt okozó testi sértés miatt.

Azt kérték a bírótól, hogy rendelje el egy korábbi bűncselekmény miatt rá kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától, a nővel szemben pedig végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozták a vádiratban.