Egy fiatal lengyel férfi halálra késelt egy magyar egyetemistát Bradfordban. A pedagógusnak készülő nőn kívül még egy embert súlyosan megsebesített, ő élet és halál között lebeg.

A 24 éves, budapesti fiatal pedagógus holttestét a saját lakásában találták meg, miután brutálisan megkéselte egy 23 éves lengyel egyetemista, S. Zbigniew.

A lakáson egy másik, 21 éves fiatalt is találtak, súlyos, szúrt sérülésekkel. A nő ugyan túlélte az esetet, de most élet és halál között lebeg. A magyar lány ismerősei azóta sem tértek magukhoz, a mélyen vallásos lányt ugyanis mindenki rajongásig szerette - írja róla és a gyilkosságról a Bors

Pedagógusnak tanult, egy helyi általános iskolában töltötte a gyakorlatát. Nincs olyan ember, akiben ne lenne rossz, azonban Boriban tényleg nem volt, maga volt a fény és az életöröm 

- mondta a lapnak a lány egyik barátnője.

A fiatal egyetemista három éve élt Bradfordban, a helyi egyetemen végezte tanulmányait, speciális igényű gyerekek tanításával szeretett volna foglalkozni, és éppen e hét vasárnapján készült konfirmálni.

"A hite nagyon fontos volt neki. Sok időt töltött önkéntesként a bradfordi katedrálisban, több csoporttal is együttműködött, mert szívügye volt a közösségi munka" - írták róla közeli ismerősei a közösségi médiában. "Ha rájövök, hogy soha többé nem hallom a hangját, darabokra török" - tette hozzá egy másik barát. 

Kevés emberről mondható el, hogy őszintén jó, de Bori ilyen volt, valóságos angyal. Nemhogy ellensége vagy haragosa nem volt, de még olyan se, aki ne szerette volna – szögezte le.

Teológiát tanult a gyilkos

A gyilkos szintén a bradfordi egyetemen tanult, méghozzá politológiát, korábban azonban Ausztráliában teológia és filozófia tanulmányokat végzett, szintén erős vallási háttérrel érkezett Angliába, ahol ő is tevékeny tagja volt az egyetemi közösségnek - tudta meg róla a Bors.

Idén tavasszal azonban egy koronavírus-fertőzés után súlyos tünetekből lábadozott, a helyi sajtóban akkor azt nyilatkozta, 

szinte élni sem hagyja őt a poszt-Covid miatti fülzúgás, amitől nem tudott aludni és tanulni sem. 

"Minden nap egy kínszenvedés, a fülzúgás gyakran olyan hangos, hogy semmire nem tudok összpontosítani, hacsak nincs mellettem valamilyen, fehér zajt kiadó készülék. Pár hónapig álmatlanságban is szenvedtem" – mesélte.

Az, hogy mi állt a gyilkosság hátterében, egyelőre rejtély, azonban a helyi rendőrség vádat emelt ellene, és le is tartóztatta. Az ügyben a Bors kereste a rendőrséget, de lapzártánkig nem válaszoltak.

Címlapi és social media képünk illusztráció.