2001-ben Bill Clinton elnök és felesége több millió dolláros adóssággal távozott hivatalából, de azóta 230 millió dollárt keresett a házaspár - írta a Maninder. 

Hillary Clinton nagyon aggódik amiatt, hogy az autoriter rezsimek egyre nagyobb teret nyernek a világban. A Demokrata Párt 2016-os elnökjelöltje az egyik legismertebb liberális megmondóember, Rachel Maddow műsorában beszélt erről az MSNBC-n, ahol hazánkkal kapcsolatban elmondta, szerinte Magyarországot egy autokratikus, kapzsi és korrupt vezető irányítja."

Hillary Clinton fentebb idézett kijelentései azért is lehetnek meglepőek, mert még 2016-ban kiderült: dokumentumfilm készült a Clintonok pénzügyeiről, mely azt járja körül, miért támogathatták alapítványukat nem igazán demokratikus rezsimek világszerte.

Hillary Clinton és családja sok százmillió dollárt kaszált az elmúlt évekbenForrás: AFP/2018 Getty Images/Cindy Ord

A Peter Schweizer azonos című könyve alapján készült dokumentumfilm a Clinton Alapítvány pénzügyeit dolgozza fel azt követően, hogy Bill Clinton és Hillary Clinton elhagyták a Fehár Házat.

2001-ben a volt elnök és felesége több millió dolláros adóssággal távozott hivatalából, a film és a könyv állításai szerint azóta 230 millió dollárt keresett a házaspár.
A film több esetet is vizsgál, amikor Hillary Clinton külügyminiszteri időszakában a Clinton Alapítvány olyan amerikai és külföldi támogatóktól kapott dollármilliós nagyságrendű adományt, akiknek függő ügyei voltak az amerikai külüggyel: például Szaúd-Arábia mintegy tízmillió, a Boeing pedig közel egymillió dollárt utalt.

A dokumentumfilm emellett részletesen foglalkozik Bill Clinton és Hillary Clinton sokat kritizált, több százezer dolláros tiszteletdíjú beszédeivel is.