ITM: Karácsony Gergely rossz helyre ment, jutalékot a Városházán osztanak

Karácsony Gergely, sajtótájékoztató, Városháza, Budapest, főpolgármester
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely rossz helyre ment, jutalékot a Városházán osztanak. A kormány azonnal kifizeti a 12 milliárd forintot, amint a Főváros aláírja az agglomerációs együttműködési megállapodásokat - írta az ITM az Origóhoz eljuttatott közleményben.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és a baloldal bukott miniszterelnök-jelölt jelöltje már egy ideje a budapesti tömegközlekedés leállásával fenyegetőzik, és folyamatosan pánikot kelt az emberek között.

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint a BKV november 25-ig, azaz csütörtökig húzhatja a fővárostól kapott 108 milliárd forintos támogatásból és az eddig befolyt jegyárbevételből, de azután kiürül a közlekedési kassza, ha a kormány nem fizeti ki a 12 milliárd forintnyi normatívát.

Karácsony Gergely főpolgármester Fotó: Csudai Sándor - Origo

Amennyiben ez nem történik meg, akkor Kiss Ambrus szerint felmerül a közösségi közlekedés korlátozása, és mivel a járatritkítás nem éri meg, ezért a teljes leállást is fontolóra kell venni. Ez viszont pusztán pánikkeltés, hiszen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég a Kormányinfón számolt be arról, hogy a pénzt még novemberben meg fogja kapni a főváros.

Karácsony Gergely főpolgármester ma tartott sajtótájékoztatót, majd azt követően ő és budapesti baloldali képviselők megpróbáltak a Karmelita kolostorhoz bevinni egy 12 milliárd forintról szóló pótdíjelismervényt, azonban a rendőrök az útját állták a szánalmas próbálkozásnak.