A tűzoltók egy családi ház rosszul szellőző nyári konyhájában találták meg a holttestet. Valószínűleg a gázpalackról működő kályha okozott szén-monoxid-mérgezést.

A tűzoltókat csütörtök délelőtt hívták egy családi házhoz Nyíregyházán, a Kopogó utcába, mert egy ember - feltehetően szén-monoxid miatt - rosszul lett a nyári konyhában. 

Hét tűzoltó vonult a helyszínre, légzőkészülékkel behatoltak a helyiségbe, ahol egy holttestet találtak. A tűzoltók magas koncentrációjú szén-monoxidot mértek a helyszínen. A nyári konyha két részre volt felosztva, a hátsó öt négyzetméteres, ablaktalan részben egyetlen ajtó volt, és egy gázpalackról működő sziesztakályha üzemelt. Nagy valószínűséggel ez okozta a mérgező gáz kialakulását.

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint ez az eset is jól mutatja, hogy nem csak a régi gázkazánok közelében fejlődhet szén-monoxid. Valamennyi nyílt lánggal működő fűtőeszköz és vízmelegítő forrása lehet a mérgező gáznak, hiszen ha nem jó a szellőzés, ezek a berendezések elhasználják a szoba levegőjét.

Ahol nyílt láng van a szobában, nem elég néha kinyitni az ablakot, gondoskodni kell az állandó és automatikus levegő-utánpótlásról. Az ajtókba, ablakokba résszellőzőt kell tenni - tették hozzá.

Címlapi és social media képünk illusztráció.