Minősített szemérem elleni erőszak és megrontás miatt emelt vádat a Gödöllői Járási Ügyészség az ellen az informatikatanár ellen, aki az egyik, még kiskorú tanítványát szexre kényszerítette, tehát gyakorlatilag megerőszakolta.

A vádirat szerint a férfi informatikatanárként dolgozott egy Gödöllő melletti település általános iskolájában, a tizenkét év alatti áldozat pedig az egyik tanítványa volt. A tanár különböző, számítógépes játékoknál alkalmazható „trükkök" elárulásával a fiú bizalmába férkőzött. Elérte, hogy áldozata felmenjen a lakására azzal, hogy majd számítógéppel együtt játszanak. Teljesen befolyása alá vonta a fiút.

A pedofil először az iskolában, egy informatikaóra előtt, az üres teremben csókolta meg a gyereket, majd a tanítás előtt és után is hozzá rendszeresen feljáró fiúval szexuális viszonyt kezdett. 

Azt hazudta a gyereknek, hogy van egy barátnője és nyugodtan cseveghet vele a közöttük lévő viszonyról. Ezzel a lehetőséggel élt is a fiú. Nem tudta, hogy valójában a férfival csetel, mert a barátnőjének adta ki magát. Álnévvel beszélgetett a gyerekkel a pedofil azért, hogy elhitesse a gyerekkel, nincs semmi rossz kettejük kapcsolatában. 

Az nem derül ki az ügyészségi közleményből, mikor és hogyan bukott le a férfi. A Gödöllői Járási Ügyészség minősített szemérem elleni erőszak és megrontás miatt emelt vádat a tanárral szemben.