Magyarország szolidáris, és támogat mindenkit, aki a határát védi, Brüsszelben azonban azt gondolják, a bevándorlás hasznos, és megoldást jelentene Európa összes problémájára, a magyar kormány felfogása szerint azonban a migráció nem megoldás, hanem maga a probléma - mondta Menczer Tamás pénteken.

Amíg az Orbán-kormány vezeti Magyarországot, addig a határkerítés állni fog, és a kormány mindent megtesz a bevándorlás ellen, elutasítja az illegális bevándorlás legalizációját és a kötelező kvótát - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Magyarország továbbra sem enged a kötelező kvóta ügyébenForrás: Magyarország Kormánya

Menczer Tamás hozzátette: ugyanakkor Magyarország szolidáris, és támogat mindenkit, aki a határát védi. Az államtitkár kiemelte: Brüsszelben azt gondolják, a bevándorlás hasznos, és megoldást jelentene Európa összes problémájára, a magyar kormány felfogása szerint azonban a migráció nem megoldás, hanem maga a probléma.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról beszélt, hogy  egyidejűleg három irányból tömeges, erőszakos és szervezett migráció tapasztalható Európa külső határain, és az időjárási viszonyok romlása sem hozott számottevő csökkenést az illegális bevándorlók számában.