Újabb ügyben jelenthetik fel Karácsony Gergelyt

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2021. július 24. Karácsony Gergely főpolgármester beszél a 26. Budapest Pride felvonulás célállomásán, a Tabánban 2021. július 24-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A pénteken nyilvánosságra került legújabb Anonymus-hangfelvételek kapcsán Budai Gyula újabb feljelentést tehet Karácsony Gergely ellen. Csütörtökön négy ingatlan eladása miatt tett feljelentést a fideszes képviselő. 
Vágólapra másolva!

Minden eddiginél konkrétabb hanganyag jutott el az Origo szerkesztőségéhez is pénteken reggel. Ezen Gansperger Gyula és régi bizalmasa, Bodnár Dezső a Városháza iránt is érdeklődő nagybefektetőt beavatják a városházi pályázatok és 10 százalékok világába. A rendszerváltás óta nem volt még olyan hanganyag vagy bizonyíték, amely ilyen mélységekig tárja fel az érdeklődők számára a politikai korrupció bugyrait.

Újabb feljelentés jöhet

Mindezzel kapcsolatban Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője azt írta, a nyilvánosságra került hangfelvételen szerepel a Budapest, XI. kerület Rimaszombati út 2-4. szám alatti, fővárosi tulajdonban levő ingatlan értékesítése is.


És tudja ki árulta jutalék fejében, XI. kerület Rimaszombati úti ingatlant? - tette fel a kérdést Budai.
Hát a senki által nem ismert Berki Zsolt, akinek 10 százalékot kellett adni minden értékesítés után.

- zárul a bejegyzés.

Maffiaszerű működés Budapesten: újabb négy ingatlan ügyében tettek feljelentést

Mint arról korábban beszámoltunk, bizalmas hangvételű, titkos levelezés került Budai Gyula birtokába a Budapest Főváros Városi Vagyonkezelő Zrt. ügyintézője és Berki Zsolt között, aki a korábban Anonymus által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint egyfajta jutalékos rendszerben kívülről segíti a Fővárosi Önkormányzat ingatlanjainak értékesítését.

A Városháza eladása ugyan még csak előkészítés alatt lehetett, két másik ingatlan a Nagytétényi és a Bécsi úton a hangfelvételek tanúsága szerint úgy cserélt tulajdonost, hogy súlyos pénzek csúsztak közben a zsebekbe.

A Fidesz országgyűlési képviselőjéhez került levelezésben még négy ingatlan eladását egyeztette le a fővárosi vagyonkezelő munkatársa és Berki. Budai Gyula újabb büntetőfeljelentést tett.