Egy román férfi meggyilkolt két magyar férfit Nagykőrösön. Egy baltával fejen ütötte őket, aztán pénzt keresett az albérletükben. Miután nem talált semmit, rájuk gyújtotta a házat, így akarta eltüntetni a kettős gyilkosság nyomait.

Egy férfi meg akarta látogatni a Nagykőrösön élő öccsét és apját tavaly tavasszal. Április 1-jén már csak a leégett házukat találta. Rokonai holtan feküdtek az épületben. A férfi azonnal jelentette a rendőrségen, hogy meghaltak. Elsőre nem lehetett tudni, hogy mi okozta a halálukat, de a nyomozás során kiderült, hogy meggyilkolták őket. 

A helyszínelés és a tanúk meghallgatása után egy 18 éves román férfi került a nyomozók látóterébe. V. Csabát április 7-én hallgatták ki a kettős gyilkosság miatt.

Forrás: Police.hu

Mint kiderült, a férfinak nem volt rendszeres jövedelme, alkalmi munkákból élt. Március végén bement a család udvarára, cigit kért és felajánlotta, hogy segít fát vágni. Aprítás közben beszélgetni kezdett a 17 éves fiúval, aki azt mondta neki, 

hogy az apjával élnek az albérletben és tele vannak pénzzel. Ekkor V. Csaba fejbe vágta a fiút a baltával, elvette a telefonját és bement a házba.

Ott az 51 éves apját is leütötte a baltával, és átkutatta a házat a pénzért. Mivel nem talált semmit, benzint locsolt szét és felgyújtotta az épületet, a fiút és az apját pedig otthagyta.

Forrás: Police.hu

Az orvosszakértő szerint az idősebb férfi már az ütésbe belehalt, a kamasz viszont még élt, amikor a támadó rágyújtotta a házat. 

A V. Csaba ellen emberölés miatt indított nyomozást a rendőrök mostanra befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték el az ügyészségnek.