Az alapvető jogok biztosa szerint megsértette az egyenlő bánásmód követelményét a munkáltató - írja a Mandiner. A Soros-birodalom által pénzelt agresszív LMBTQ-propagandát folytató Háttér Társaság miatt úgy kellene beengedni a transznemű nőt (biológiai férfit) a női mosdóba, hogy azt a női munkatársak leszavazták.

Az alapvető jogok biztosa megállapította: megsértette az egyenlő bánásmód követelményét az a munkáltató, amely nem biztosította egy transznemű munkatárs számára a nemi identitásának megfelelő munkahelyi öltöző- és mellékhelyiség-használatot – áll a Soros György által támogatott LMBTQ-propagandát folytató Háttér Társaság szerdai közleményében

A hazai agresszív LMBTQ-propagandát folytató sorosista Háttér Társaság segített az ügybenForrás: shutterstock.com

A Soros-szervezet szerint Petra már több éve dolgozott a munkahelyén, amikor transzneműként coming outolt, majd később nemváltoztató műtéteken is átesett. Az információik szerint a transznemű dolgozó ettől kezdve többször kérte munkaadóját, hogy használhassa a női öltözőt és mosdót. 

A munkáltató szavazást kezdeményezett a női munkavállalók körében arról, hogy hozzájárulnak-e ehhez. A munkatársak többsége ezt leszavazta. Ezt követően a transznemű munkatárs a Háttér Társaság segítségével az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Egyenlő Bánásmódért Felelős Főigazgatóságához fordult, ahol megállapították, hogy a transznemű nő (biológiai férfi) hátrányt szenvedett el munkahelyén.

A határozatban elrendelték a jogsértő állapot megszüntetését, és kötelezte a munkáltatót, hogy valamilyen módon biztosítsa a transznemű munkavállalója számára a nemi identitását figyelembe vevő öltöző- és mellékhelyiség-használatot.