A baloldal minden héten támadja a rezsicsökkentést, és ugyanezt teszi Brüsszel is - mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában. A miniszterelnök hangsúlyozta, a magyar rendszer jó, és segíti a családokat.

Orbán Viktor a rezsiárakról azt mondta, hogy 2013 óta teljesen nyilvánvaló, hogy a rezsicsökkentés működik. Míg Nyugaton meggyötri a mostani magas rezsiár a háztartásokat, addig nálunk nem ez a helyzet - tette hozzá. 

A magyar rendszer jó, és segíti a családokat. A piac nem valami mennyből ránk ereszkedett szabályrendszer, hanem mi döntünk róla  - mondta a kormányfő.

Nem szabad bedőlni a baloldalnak, és kiderült, hogy a rezsicsökkentésből nem lett baj. Amit a baloldal beszél a rezsicsökkentés kapcsán, az butaság - tette hozzá. 
A magyar kormány nem a multik oldalán, hanem az emberek mellett áll. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy fel kell ébreszteni az emberek veszélyérzetét: egyrészt a baloldal minden héten támadja a rezsicsökkentést, és ugyanezt teszi Brüsszel is. A baloldal megemelné a rezsit, míg Brüsszel is extra adót akar kivetni a lakásokra és az autókra is  - tette hozzá.