Megérkezett a szelfizz egy palack tokajival TikTok kihívás

Vágólapra másolva!
A Szelfizz egy palack tokajival célja népszerűsíteni magát Tokaj-Hegyalját és a tokaji bort is. A kihívást tíz különböző helyszínen, tíz különböző fajta borral készítették el az alkotók. A zsólyomkai pincesor volt az első helyszíne a kampánynak.
Vágólapra másolva!

Egyébként az alkotói csapat rögzítette a helyszíneket is egy saját térképen:

Forrás: Origo

Itt nyomon követhetik a helyszíneket is. A zsólyomkai pincesort olyan helyek követik, mint a Megyer-hegyen fekvő Tengerszem, mely hivatalosan is Magyarország legszebb természeti csodája, Rákóczi-vár, a Gomobos-hegyi pincesor, de a sorban ott van a tarcali Áldó Krisztus szobor és a Szent Teréz kápolna is. Ezek többnyire a látogatók által is kedvelt helyek.

A kihívásnak az egyetlen célja, hogy kedvet csináljon mindenkinek egy kiránduláshoz Tokaj-Hegyaljára, és aki ott jár, minden bizonnyal megkóstolja a nemzeti Himnuszban is megénekelt tokajit.

Az sem véletlen, hogy fiatalok vettek részt a kihívás elindításában, hiszen a Tiktokon az átlag életkor 25 év, és ez is lényeges szempont volt, hogy a fiatalokat is elérje Tokaj-Hegyalja híre. Illetve, hogy őket is megérintse a nemzeti kincsünk, mely a világ első zárt borvidéke volt 1737-ben, ezzel jócskán megelőzve a mára jól prosperáló borvidékeket. Az UNESCO Világörökség Bizottsága 2002-ben felvette a világörökségi listára Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj néven.

Forrás: Origo