Anyává és egyúttal családdá válni a világ egyik legnagyobb csodája - hangsúlyozta legújabb videójában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, ezért a kormány a jövőben is azon dolgozik majd, hogy minél többen megéljék a születés csodáját, a számukra legmegfelelőbb módon.

A kormány célja nemcsak az, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, hanem hogy ez az édesanyáknak a lehető legbiztonságosabb és a legtermészetesebb legyen. Fontosak számunkra azok a vélemények, amik ebben a témában elhangzanak. Ezek részben már be is épültek a már működő családbarát szülészetek koncepciójába. Ez nem csak orvosszakmai szempontból modernizálta, de az édesanyák számára is természetesebbé tette a szülést" - írja Facebook oldalán a kormányszóvivő.

"Halljuk a hangját azoknak, akik ma is kiállnak emellett a fontos ügy mellet. A kormány folyamatosan tárgyal a Magyar Orvosi Kamarával és a szakmai kollégiummal és figyelembe veszi ezek véleményét.
A munka nem ért véget, a célunk a jövőben is az, hogy minél többen megéljék a születés csodáját, a számukra legmegfelelőbb módon - folytatta Szentkirályi Alexandra.