Egy férfi azzal csalt ki pénzt egy szombathelyi házaspártól, hogy azt hazudta nekik, meghalt az anyja és pénzre van szüksége a temetéshez. Ezen felül egy nőtől is több százezer forintot szerzett meg, őt egy autó megvásárlásával verte át.

A férfi 2019 decemberében felajánlotta egy szombathelyi házaspárnak, hogy az elromlott autójukat megjavíttatja. Erre elkért tőlük 35 ezer forintot, amit meg is kapott. Valójában azonban nem akarta megcsináltatni a kocsit, nem keresett szerelőt, a pénzt pedig elköltötte.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Később, amikor elfogyott a pénze ugyanennek a házaspárnak, azt hazudta, hogy meghalt az anyja, és 300 ezer forintra lenne szüksége, hogy fedezni tudja a temetés költségeit. Tavaly januárban a házaspár odaadta a pénzt, a férfi ezután elérhetetlenné vált.

Tavaly júliusban egy oroszlányi nővel ment el egy szombathelyi autókereskedésbe, mert azt hazudta, hogy ott majd olcsóbban tud kocsit venni a nő. Azt is megígérte neki, hogy ő majd intézi a vásárlást, ezért a nő egy borítékban odaadott neki 600 ezer forintot.

A csaló szeptemberig rendszeresen, különböző összegeket vett ki a borítékból, amelyben végül csak 50 ezer maradt. 

Az ügyészség csalás és sikkasztás miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje felfüggesztett börtönre.