Két kecskeméti díler eldöntötte, hogy Kínából fog kristályt rendelni, amit később árulni fognak. A tervük azonban nem sikerült, mert a posta jelentette a gyanús csomagokat a rendőrségnek.

A két büntetett előéletű férfi tavaly nyáron megegyezett abban, hogy az interneten, Kínából rendelnek drogot, hogy majd azt Kecskeméten eladják. Ezek után háromszor rendeltek rendeltek 10 gramm drogot mintaként, amit közösen fogyasztottak el.

Forrás: Police.hu

A minták után 1 kiló kristályt rendeltek. A rendelésnél egy hamis nevet és címet adtak meg. Augusztus 25-én meg is érkezett a csomag, de a posta gyanúsnak találta, ezért értesítették a rendőrséget, akik lefoglalták.

A férfiak ezek után még egy kiló kábítószert rendeltek, az előzőhöz hasonlóan álnéven. A posta azonban ekkor is értesítette a rendőrséget, akik tárgy és vegyszercsapdát tettel a csomagra, a kristályt pedig cukorra cserélték. A két férfi október 15-én vette át a csomagot egy parkolóban, a rendőrök ekkor fogták el őket.

Az egyik férfi házában marihuánát is találtak a rendőrök.

Az ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés kísérlete miatt emelt vádat a két férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság egyiküket ítélje fegyház, a társát pedig börtönbüntetésre.