Vágólapra másolva!
Kedden dönthet a Parlament a gyermekvédelmi népszavazásról, miután a hétfői ülésen a kivételes eljárásról döntenek. A népszavazáson négy kérdés lesz, a parlamenti választással egy időben kerülhet erre sor, miután ennek lehetőségét - ellenzéki javaslatra - november 9-én az Országgyűlés elfogadta. A kormány a gyerekekre irányuló LMBTQ-propagandát a leghatározottabban visszautasítja, a témában jövőre tartandó népszavazás előtt "erős kampányt" folytat majd - mondta Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke az Országgyűlés Igazságügyi bizottságában tartott éves meghallgatásán.
Vágólapra másolva!

A négy kérdés, amelyről a magyar választópolgárok véleményt mondhatnak:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

Rogán Antal úgy fogalmazott,

a kormány álláspontja ebben a kérdésben ismert: el kell menni a gyermekvédelmi népszavazásra, és ott mind a négy kérdésre nemmel kell válaszolni.

- mondta. Ezt azért is tartja fontosnak a kabinet - folytatta -, mert a gyerekeinket meg kell védeni, és látható, hogy Nyugat-Európa jelentős részén egyre jobban terjed az az "LMBTQ-lobbi", ami "a gyerekeket célozza"

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszél meghallgatásán az Országgyűlés Gazdasági bizottságának ülésén. Mellette Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter kiemelte: a kormány nem kíván beleszólni senki életébe, mindenki maga dönt szexuális identitásáról 18 éves kora felett, de a gyerekekre irányuló LMBTQ-propagandát a leghatározottabban visszautasítja.

Ha a népszavazást egy időben tartják az országgyűlési választásokkal, akkor előbbi költsége nagyjából 5 milliárd, ha egy másik időpontban tartják, akkor pedig 12 milliárd forint. "

azonban a kormány mindkét verzióra készen áll, biztosítva a Nemzeti Választási Iroda számára a költségeket - szögezte le Rogán Antal.

A végső döntést Áder János köztársasági elnök hozza majd meg

- tette hozzá Rogán Antal, aki bízik abban, hogy az államfő is figyelembe veszi ezeket a racionális szempontokat. Ezért is lenne fontos, hogy az Országgyűlés minél előbb meghozza döntését, amire remélhetőleg az elkövetkező napokban sor kerül.

A népszavazásról ma tárgyal az Országgyűlés, megszavazhatja a kivételes eljárást, és ebben az esetben holnap már döntés is születhet az ügyben.

Orbán Viktor miniszterelnök júliusban jelentette be, hogy a kormány gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez.

– mondta akkor a miniszterelnök. Brüsszel sérelmezi azt, hogy nálunk nem lehet az, ami Nyugat-Európában állandósult. Az LMBTQ-aktivisták bejárnak az iskolákba, óvodákba, nálunk is ezt akarják. Brüsszel visszaél a hatalmával. A gyermekeink jövője a tét - mondta.

Orbán Viktor akkor emlékeztetett: öt évvel ezelőtt a népszavazás erejével egyszer már sikerült megálljt parancsolni a brüsszeli nyomásnak, együtt újra sikerülni fog.

Ahogy azt többször megírtuk, bebizonyosodott, hogy az Európai Bizottság azért nem fogadta el a magyar helyreállítási alapot, mert az Orbán-kormány nem engedi be az óvodákba és az iskolákba az LMBTQ-aktivistákat. Mint ismert, még idén júniusban fogadta el az Országgyűlés a gyermekvédelmi törvényt, majd pedig a 2015-ös kerítésépítéshez hasonló támadások érték Magyarországot, miután Brüsszel mára teljesen az LMBTQ-lobbi rabja lett.