Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje átvágásnak nevezte a rezsicsökkentést. A baloldali politikus az elmúlt hetekben többször kinyilvánította, hogy ellenzi a rezsicsökkentést. Ha Márki-Zayon múlna, akkor minden háztartásnak 32 ezer forinttal kellene havi szinten többet fizetnie az energiáért. 

Hatalmas átvágás a Fidesz-féle rezsicsökkentés  

- mondta legújabb videójában Márki-Zay Péter.

A baloldali politikus az elmúlt hetekben többször elmondta, hogy felesleges dolog a rezsicsökkentés, és megszüntetné azt.  Ha ez megtörténne, akkor havi szinten 32 ezer forinttal nőne meg minden háztartás kiadása. 

Folytatja a rezsicsökkentés elleni támadást Márki-ZayForrás: AFP/John Thys

Így gyalázkodik Gyurcsány embere

Sötétben tartott, trágyával etetett gombák. Ezt gondolja a baloldal miniszterelnök-jelöltje azokról, akik alacsonyan tartanák az energiaárakat, és ellenzik a migrációt - mindez Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárának Facebook-bejegyzéséből derült ki. A bejegyzésben egy videó is szerepel, amin a baloldali politikus gyalázza a rezsicsökkentés támogatóit.

Folyamatosan gyalázkodik Márki-Zay

Nem először gyalázza a baloldali politikus a rezsicsökkentés támogatóit. 

Na, a rezsicsökkentés az egyik ilyen népbutítás 

mondta Márki-Zay Péter egy keddi fórumon Gárdonyban. A baloldali politikus szerint
mint a rezsicsökkentés, hogy mindent lehet jól csinálni, okosan csinálni, meg lehet ostoba módon csinálni, lehet néphülyíteni.

Gyurcsány jelöltje tehát folytatta a rezsicsökkentés elleni támadását. Márki-Zaynak tehát nem tetszik az, hogy a magyar családok a rezsicsökkentés révén havi 32 ezer forintot spórolnak meg. A baloldali politikus mindezek mellett a benzinárak hatósági rögzítését is támadta.

"Vegyenek kisebb autót"

A baloldali politikus nemcsak a rezsicsökkentést, hanem a benzinárak 480 forintos hatósági áras szabályozását is támadta. Még a múlt héten zavaros magyarázkodásba kezdett „lakossági tájékoztatóján" Márki-Zay Péter, a baloldal közös kormányfőjelöltje az üzemanyagár befagyasztása kapcsán. A baloldali jelölt közölte, hogy rossz, káros döntésnek tartja a benzinár csökkentését, de nincs semmilyen ötlete, hogyan oldaná meg a problémát. Ki fogjuk dolgozni ezt a közeljövőben, tehát fel fogok készülni erre az eshetőségre. Még a választási eredményre... Nincsen most erre program. 

Korábban arról beszélt, hogy AZ EMELKEDŐ ÜZEMANYAGÁRAKRA AZ A MEGOLDÁS, HOGY AZ EMBEREK KÖZLEKEDJENEK KISEBB AUTÓVAL, UTAZZANAK TÖBBEN EGYÜTT EGY KOCSIBAN. 

Egy brüsszeli energetikai lobbiszervezetnél dolgozott a rezsicsökkentést támadó Márki-Zay

Írtunk arról is, hogy Márki-Zay egyik önéletrajzában sem tüntette fel, hogy a rezsicsökkentés környékén az Eurelectric bizottsági tagja volt. Pedig fontos lett volna erről tájékoztatnia a közvéleményt, hiszen a globális szervezet több évtizede bejáratos az uniós vezérkarhoz, rendszeresen fogalmazza meg véleményeit és iránymutatásait az Európai Bizottságnak. Egyre inkább érthetővé válik, a baloldal miniszterelnök-jelöltje miért megy el a falig annak érdekében, hogy megszüntesse a magyarok millióinak komoly segítséget nyújtó rezsicsökkentést, miközben Nyugat-Európában hatalmas krízist okoz az energiahiány és az egyre dráguló árak.