Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a közösségi oldalán közzétett videójában arról beszélt, hogy a Budapesten közlekedő emberek érdekében véglegesítették a helyi tömegközlekedés költségvetési támogatásának kifizetéséről szóló szerződést. A kormánypárti politikus hozzátette: üzengetésre és akciózásra kizárólag a főpolgármesternek volt szüksége ahhoz, hogy a Városháza-gate botrányról elterelje a figyelmet arról, hogy a Fővárosi Önkormányzatban maffia jutalékos rendszer működik.

A fővárosnak nagyobb részt kellene vállalnia az agglomerációs közlekedés finanszírozásából. Az ITM a Budapesten közlekedő emberek érdekében véglegesítette a helyi tömegközlekedés költségvetési támogatásának kifizetéséről szóló szerződést  – mondta Schanda Tamás.

A fővárosi kormánypárti frakció is a kialakult helyzet lehető leggyorsabb megoldását sürgette – emlékeztetett rá. Az ITM a városvezetéssel változatlanul fennálló nézetkülönbségeket félretéve, megoldást keresve teremtett alkalmat a személyes találkozóval az aláírására. Tény viszont, hogy minimális együttműködési hajlandóság esetén már hosszú hónapok óta rendezhette volna az ügyet a Fővárosi Önkormányzat – emelte ki az államtitkár.

Schanda Tamás reméli, hogy az agglomerációs közlekedés kiegyensúlyozottabb költségmegosztásáról zajló egyeztetéseket is sikerül minél hamarabb lezárni, és a főváros kifizeti az állami cégeknek az általuk végzett szolgáltatás után járó összegeket. 

Üzengetésre és akciózásra kizárólag a főpolgármesternek volt szüksége ahhoz, hogy a Városháza-gate botrányról elterelje a figyelmet, arról, hogy a Fővárosi Önkormányzatban maffia jutalékos rendszer működik  – hangsúlyozta az ITM államtitkára.  

Schanda Tamás közösségi oldalán közzétett felvétele alább tekinthető meg.