Egyre többfelé eshet hó vagy havas eső, kedd reggelre országszerte fagyni fog - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Hétfő: Hajnalban főleg a Dunántúlon fordul elő szórványosan havas eső, néhol hó. Napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, előbukkan a nap, és már csak elvétve (főleg északkeleten fordul elő zápor vagy hózápor). Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Reggel -1, délután +4 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedd: Eleinte változóan felhős lesz az ég, és csak néhol alakulhat ki vegyes csapadék. Estétől aztán északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és északon havazás, havas eső valószínű. A szél délnyugatira fordul és erős marad. Reggel országos fagy lesz, délután +5°C körüli értékeket mérhetünk.

Egyre többfelé várható hó és havas esőFotó: Csudai Sándor - Origo

Szerda: Hajnalban a Tiszántúlon még lehet vegyes halmazállapotú csapadék, majd nyugat felől átmenetileg csökken a felhőzet. A délnyugati szél többfelé erős, néhol viharos lesz. +10 fok köré enyhülhet a levegő.

Csütörtök: Délnyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, és országos eső alakulhat ki. Több helyen kiadós mennyiségű esőre van kilátás.  Eleinte a délnyugati, majd estétől az északnyugati szél erősödhet meg. 5-12 fokos enyheség várható.

Péntek: A nap első felében még többfelé lehet eső, amit fokozatosan havas eső, hó vált fel. Délutánra megszűnik a csapadék, már csak futó hózáporok lehetnek a viharos szélben. +4, +5 fok köré esik vissza a hőmérséklet.