Döntött az Országgyűlés: jön a négykérdéses gyermekvédelmi népszavazás

Kvótareferendum
Budapest, 2016. október 2. Füzi János, a szavazatszámláló bizottság elnöke lezár egy műanyag urnát a VII. kerületi Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskolában kialakított 15. szavazókörben a kvótareferendum napján, 2016. október 2-án. A Nemzeti Választási Iroda elkezdte lecserélni a papírurnákat, amelyek könnyen megrongálódtak, minden szavazókörben felállítottak egy nagy és egy kis műanyag urnát. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban írták ki. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Döntött az Országgyűlés a kormány által kezdeményezett, gyermekvédelmi tárgyú népszavazás elrendeléséről. A referendumot a köztársasági elnök írja majd ki. A kormány – ahogy Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter fogalmazott – teljes erővel fog kampányolni, hogy minél többen menjenek el a népszavazásra, és mind a négy kérdésre mondjanak nemet, mert így lehet megvédeni a gyerekeinket az LMBTQ-lobbitól.
Vágólapra másolva!

A négykérdéses népszavazáson az egyre erőteljesebb LMBTQ-lobbira lehet nemet mondani, valamint mindenki kiállhat amellett, hogy a gyermekek szexuális neveléséről csak a szülők dönthetnek. Mivel Brüsszelt mára teljesen elárasztotta az agresszív LMBTQ-propaganda, minden eszközzel fellépnek a magyar gyermekvédelmi törvény ellen, többek között ezért nem akarnak megállapodni a helyreállítási alapról sem.

Az Országgyűlés keddi ülésén kivételes eljárásban szavazott a gyermekvédelmi népszavazásról. A parlament november 9-én fogadta el a javaslatot, hogy a választás napján népszavazást is lehessen tartani. Most a gyermekvédelmi népszavazásról szóló négy kérdést hagyta jóvá a parlament.

Az alábbi kérdésekben lehet népszavazás:

  1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozások nélkül mutassanak be?
  4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

A parlament a kérdésekről egyenként szavazott. Sorrendben a következő szavazati arányok alakultak ki: első kérdést 123 igen szavazat, egy tartózkodás, a másodikat 124 igen szavazat, egy tartózkodás, a harmadikat 125 igen szavazat, míg a negyedik kérdést 125 igen szavazat, egy tartózkodás mellett fogadták el.

A köztársasági elnök dönt majd

A határozat tartalmazza azt is, hogy ha az országos népszavazást önmagában bonyolítják le, akkor a költsége 12,6 milliárd forint - függetlenül a kérdések számától, ha azokról egy napon szavaznak -, ha azonban az országgyűlési választással egyszerre tartanak népszavazást, akkor a népszavazás kevesebbe kerül és csak 5,5 milliárd a költsége.

A parlament november 9-én változtatott az országos népszavazás eljárásán ellenzéki kezdeményezésre, egyhangúlag.

Ez teszi lehetővé, hogy népszavazás akár országgyűlési, európai parlamenti vagy önkormányzati választással egyszerre is tartható.

Eltörölték ugyanis azt a korlátot, miszerint referendum nem tűzhető ki az ezen választásokat megelőző és követő 41 napon belüli időpontra.

A referendum időpontjáról a köztársasági elnök dönt.