A nő az élettársával autózott tavaly december közepén Mélykúton, de egy kanyarban elvesztette az uralmát a jármű fölött és egy fának ütközött. A balesetben a mellette ülő élettársának több csigolyája is eltört, és mindkét lába lebénult. A nőt maradandó fogyatékosságot okozó ittas járművezetéssel vádolják.

A nő 2020. december 19-én éjjel Mélykút lakott területén ittas állapotban vezette a személygépkocsiját, amelyben mellette, utasként a jobb első ülésen az élettársa utazott. A közvilágítással ellátott útszakaszon borult időjárásnak megfelelő éjszakai, korlátozott látási viszonyok uralkodtak, az úttest hibátlan aszfaltburkolata száraz volt - írja keddi közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Egy balra ívelő kanyarban azonban a nő elveszítette uralmát a jármű felett és lesodródott a jobb oldali útpadkára, majd a vízelvezető árkon keresztülhaladva a személygépkocsi elejével egy fának ütközött és a tetejére borulva állt meg.

Maradandó fogyatékosságot okozó ittas járművezetéssel vádolják

A biztonsági övet ugyan mindeketten becsatolták, de ennek ellenére a baleset miatt

a nő súlyos töréses és zúzódásos sérüléseket, élettársa pedig többszörös csigolyatörést szenvedett és mindkét lába lebénult.

– A baleset azért következett be, mert a nő szeszes ital fogyasztását követően, ittas állapotban, ráadásul nem az útviszonyoknak megfelelően vezette a járművet. Vezetői engedélyét a nyomozás során elvették – írja közleményében az ügyészség.

A nőt maradandó fogyatékosságot okozó ittas járművezetés bűntettével vádolják, ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban - tárgyalás mellőzésével - végrehajtásában próbadőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől eltiltását indítványozza az ügyészség. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapi képünk illusztráció.