Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint szuper hír, hogy Karácsony Gergely ritkán vezet autót, főleg, hogy nincs jogosítványa. Közösségi oldalán üzent a főpolgármesternek: Milyen ritkán vezeti Budapestet álomszuszék? 

Kocsis Máté a Facebookon reagált arra, hogy Karácsony Gergely szánalmas magyarázkodásba kezdett hétfőn azzal kapcsolatban, hogy éber állapotában szolgálati gépjárművével a buszsávot használta azért, hogy lerövidítse a menetidejét. A Fidesz frakcióvezetője szerint 

még szerencse, hogy Karácsony Gergely ritkán vezet autót, főleg, hogy nincs is jogosítványa.

Kocsis egyébként egy kérdést is intézett a főpolgármesterhez:

Apropó, Budapesten milyen ritkán vezeti álomszuszék?

Mint arról korábban az Origo beszámolt, egészen elképesztő magyarázatot adott Karácsony Gergely főpolgármester arra a videóra, amit az Origo bemutatott hétfő reggel, és amelyen az látszik, hogy a buszsávban közlekedik a szolgálati autója.

A főpolgármester "nem emlékszik" arra, hogy éber állapotban a buszsávban közlekedett volna, de ezt nem is zárja ki.

Az Erzsébet hídon áthajtó egyik motoros fedélzeti kamerája hétfőn rögzítette, hogy a főpolgármester autója folyamatosan a buszsávban közlekedik. Karácsony azt mondta, hogy reméli, sofőrje nem csinált ilyet a szolgálati autóval, de ha mégis előfordul ilyen, majd elbeszélget vele.