A rendőrök mindössze 6 nap alatt több mint 100 részeg sofőrt vettek ki a forgalomból Budapesten. Az akció során elfogtak még egy körözött bűnözőt és egy migránst. Az elfogottak között volt olyan is volt, aki nem is ülhetett volna volán mögé.

Az év első 9 hónapjában 112 alkalommal okoztak olyan balesetet részeg sofőrök, amelyekben megsérült valaki. A rendőrség ezért egy olyan akciót szervezett novemberben, amiben a részeg, bedrogozott, szabálytalanul vezető sofőröket szűrték ki a forgalomból.

IllusztrációForrás: Police.hu

A hat pénteki és szombati napot érintő ellenőrzés-sorozat alatt 126 részeg és 6 bódult sofőrt igazoltattak. Elfogtak egy embercsempészt, egy körözött bűnözőt, három embert kábítószer birtoklása miatt, egy migránst, két sofőrt pedig azért, mert eltiltás hatálya alatt vezetett. Öt sofőrt azért állítottak elő, mert nem volt jogosítványa, egyet pedig vezetés tiltott átengedése miatt.

A rendőrök összesen 84 büntető és 55 szabálysértési feljelentést tettek. 63 esetben közigazgatási bírságot, 50 esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.