Társkereső oldalon csalt ki pénzt férfiaktól egy nő

internetes csaló nő illusztráció
internetes csaló nő illusztráció
Vágólapra másolva!
Több rendbeli csalás miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki interneten megismert férfiaktól csalással szerzett pénzt.
Vágólapra másolva!

A 28 éves nő két évvel ezelőtt, 2019 júliusában álnévvel regisztrált egy internetes társkereső oldalon. A vele kapcsolatba került férfiakkal e-maileken kereszül és telefonbeszélgetések során kitalált személyazonosságot használt.

Azt a látszatot keltette, hogy bizalmi és érzelmi alapú párkapcsolatot szeretne kialakítani.

Miután a nő elnyerte áldozatai bizalmát, rátért a lényegre. Arra hivatkozott, hogy élethelyzeti válsága, beteg hozzátartozójának ápolása, albérleti díjának kifizetése vagy válásának ügyintézése miatt anyagi segítségre szorul. Magánkölcsönt kért a férfiaktól.

Ezzel a módszerrel 2019 júliusa és 2020 augusztusa között több mint 2,5 millió forintot csalt ki 16 férfitől.

illusztráció Forrás: pixabay.com

Ha valaki átutalta a pénzt, a nő megszakította vele a kapcsolatot, mivel nem akarta visszafizetni a kölcsönt. A nő mindent magára költött.

Számítógépet, telefont és ékszereket vett belőle.

A nyomozást végző Debreceni Rendőrkapitányság a pénzből vett tárgyak és a kicsalt pénz egy részét lefoglalta. A legtöbb áldozata kérte kára megtérítését.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő nővel szemben összesen 16 rendbeli

nagyobb, kisebb, illetőleg szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás

miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Az ügyészek indítványozták,hogy a járásbíróság szabjon ki felfüggesztett börtönbüntetést az ügyben, emellett rendeljen el vagyonelkobzást. A sértettek polgári jogi igényének pedig adjon helyt, aminek fedezetére a lefoglalt értékeket tartsa vissza.