Egy 49 férfi az édesanyja családi házának gázmérő óráján lévő vezetéket megbontotta, átvezette a garázsba és méretlen gázzal megtöltötte az autóját. A szakértők szerint módszere miatt a szomszéd épületekben lakók rendszeresen közvetlen veszélyhelyzetnek voltak kitéve. A Miskolci Járási Ügyészség lopás és közveszélyokozás miatt emelt vádat ellene. 

A vádirat szerint tavalyelőtt, 2019 szeptemberében a férfi leszerelte az édesanyja miskolci családi házán lévő gázmérő óráról a bemeneti vezetékágat és ahhoz szabálytalanul vízvezetékekhez használatos idomokkal és kötésekkel rácsatlakozott. Aztán a gázt átvezette a toldalék épületben kialakított garázsba, amit ő használt.

A méretlen vezetékről kompresszor segítségével 1 éven keresztül, azaz 2020. szeptember közepéig, rendszeresen tankolta gázüzemű autóját.

Több mint 11 ezer köbméter gázt vételezett, amivel 1,3 millió forint összegű kárt okozott a szolgáltatónak.

Minden egyes tankolás alkalmával a kompresszor működésének leállításáig fennállt a robbanóképes gázkoncentráció kialakulásának és így robbanás bekövetkezésének a lehetősége, amely során nem csak ő maga, hanem a szomszédok is közvetlen veszélybe kerültek volna. Az ügyészség a lopással és közveszélyokozással vádolt, büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.