Több mint 11 ezer köbméter gázt lopott egy borsodi férfi

földgáz, mérőóra, gázóra, gáz, illusztráció, 2021.11.22.
Vágólapra másolva!
Egy 49 férfi az édesanyja családi házának gázmérő óráján lévő vezetéket megbontotta, átvezette a garázsba és méretlen gázzal megtöltötte az autóját. A szakértők szerint módszere miatt a szomszéd épületekben lakók rendszeresen közvetlen veszélyhelyzetnek voltak kitéve. A Miskolci Járási Ügyészség lopás és közveszélyokozás miatt emelt vádat ellene. 
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint tavalyelőtt, 2019 szeptemberében a férfi leszerelte az édesanyja miskolci családi házán lévő gázmérő óráról a bemeneti vezetékágat és ahhoz szabálytalanul vízvezetékekhez használatos idomokkal és kötésekkel rácsatlakozott.

Aztán a gázt átvezette a toldalék épületben kialakított garázsba, amit ő használt.

A méretlen vezetékről kompresszor segítségével 1 éven keresztül, azaz 2020. szeptember közepéig, rendszeresen tankolta gázüzemű autóját.

Több mint 11 ezer köbméter gázt vételezett, amivel 1,3 millió forint összegű kárt okozott a szolgáltatónak.

Minden egyes tankolás alkalmával a kompresszor működésének leállításáig fennállt a robbanóképes gázkoncentráció kialakulásának és így robbanás bekövetkezésének a lehetősége, amely során nem csak ő maga, hanem a szomszédok is közvetlen veszélybe kerültek volna. Az ügyészség a lopással és közveszélyokozással vádolt, büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.