Kifosztotta és kirabolta volt szomszédját egy kiskunhalasi férfi

illusztráció, rendőrség, rendőrautó, rendőr
Vágólapra másolva!
Egy kiskunhalasi férfi kétszer surrant be a korábbi szomszédja lakásába. Először kifosztotta, másodszorra pedig kirabolta az idős, beteg férfit.
Vágólapra másolva!

A férfi 2020 augusztusa és 2021 januárja között egy társasházban lakott egy 77 éves férfival. Tudta, hogy az idős férfinak több betegsége is van és nehezen mozog. Amikor elköltözött a házból, a lépcsőház kulcsait megtartotta.

A férfi elhatározta, hogy megszerzi a korábbi szomszédja értékeit.

Januárban besurrant a lakásába és ellopott három zsebórát, egy kenőcsöt és egy karkötőt, amik értéke 25 ezer forint.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az idős férfi bankkártyáját is eltette, amiről egy hónap alatt közel 2 millió forintot vett le. Márciusban ismét megpróbált levenni a kártyáról 2 millió forintot, de akkor már zárolva volt.

Március 10-én másodszor is besurrant a lakásba, ahol a fürdőszobában bújt el, de az idős férfi ápolója észrevette. Ekkor a férfi a szobába lökdöste a nőt és a férfit, majd a földre taszította őket.

A férfit arcon ütötte és lábon rúgta, a nőt megragadta a hajánál fogva és kétszer tenyérrel arcon ütötte.

Közben pénzt követelt.

Ekkor megtalálta a férfi pénztárcáját és irattartóját, ezeket magához vette és elmenekült. A tárcában 8500 forint volt. A rendőrök még aznap elfogták a férfit.

Az ügyészség rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre – írja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.