A Fidesz és a KDNP a szülők elidegeníthetetlen jogának tartja a gyermekek szexuális nevelését, a baloldal azonban az iskolákba bejutni akaró LMBTQ-lobbi oldalára állt - mondta a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatban.

Hollik István hangsúlyozta, hogy fontosnak tartják azt, hogy a magyar embereket is megkérdezzék ebben a kérdésben, éppen ezért a gyermekvédelmi népszavazás egyik kérdése úgy fog szólni, hogy 

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak? 

- mondta, aláhúzva, hogy számukra a válasz egyértelmű nem. 

A baloldal azonban az iskolákba bejutni akaró LMBTQ-lobbi oldalára állt, 

ami annyira nyilvánvaló, hogy 

a magyar LMBTQ-szövetség már 2018-ban azzal dicsekedett, hogy javaslataik közvetlenül bekerültek a legerősebb baloldali párt, a Demokratikus Koalíció (DK) és a Momentum választási programjába is 

- fejtette ki Hollik István. Kiemelte, hogy 

a Momentum programjában ráadásul feketén-fehéren szerepel, hogy biztosítani kell az LMBTQ-felvilágosítást az iskolákban, sőt a Momentum egykori elnöke, Fekete-Győr András odáig ment, hogy azt is elismerte, még az óvodákba is beengedné a transzszexuálisokat, úgynevezett felvilágosító órákat tartani. 

Szólt arról is, hogy 

Gyurcsány Ferenc már 2011-ben megkötötte szövetségét az LMBTQ-közösségekkel, amikor ellátogatott az érzékenyítéssel foglalkozó Szimpozion Egyesülethez. 

Nyugaton már látjuk, hogy mi következik, ha a magyar emberek nem állítják meg az LMBTQ-lobbit - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hangsúlyozta, 

Hollandiában például már négyéves kortól elkezdik a gyermekek szexuális nevelését, melynek keretében a genderidentitásról és a homoszexualitásról is tanítanak nekik. 

Kiemelte: 

számunkra viszont semmi sem fontosabb a gyermekeink testi és lelki egészségénél, éppen ezért buzdítunk mindenkit, hogy támogassa a gyermekvédelmi népszavazáson azt, hogy a szülő joga maradjon a gyermekek szexuális felvilágosítása, és abba rajtuk kívül senki más ne szólhasson bele.