Hajléktalan férfitól akarta kicsalni az örökségét egy házaspár

illusztráció, rendőrség, rendőrautó, rendőr
Vágólapra másolva!
Egy ajkai házaspár megismerkedett egy férfival, aki rendszeresen italozott, később pedig hajléktalan lett. A bizalmába férkőztek, hogy megszerezhessék az örökségét.
Vágólapra másolva!

Az 51 éves férfi és a 47 éves felesége 2018 nyarán az ajkai vasútállomáson ismerkedett meg a rossz lelkiállapotban lévő, anyagi nehézségekkel küzdő alkoholista férfival.

A házaspár felismerte, hogy a férfi könnyen befolyásolható, ezért elhatározták, hogy a bizalmába férkőznek.

Rendszeresen ételt és alkoholt vittek neki. Az egyik ilyen alkalommal a férfi elmondta nekik, hogy anyja halálakor megörökölte a lakásuk felét, az ott élő apjával pedig rossz a kapcsolata.

A házaspár mindezt kihasználva 2019 nyarán egy holtig tartó haszonélvezeti szerződést kötött a férfival, amiért 1 millió forintot fizettek neki.

A szerződés megkötése után a férj az összeg több mint felét kölcsönkérte a férfitól, amit nem adott vissza.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Később a férj megkereste a férfi apját, rá akarta venni, hogy adja el nekik a lakásban lévő tulajdonrészét, de az elzavarta, a fiával pedig minden kapcsolatot megszüntetett. Ezek után a házaspár tovább hitegette a férfit, 2019 őszén

rábeszélték, hogy gondozásért és eltartásért cserébe kössön a feleséggel öröklési szerződést.

A házaspár nem dolgozott, albérletről albérletre vándoroltak, 2019 őszétől pedig magukkal vitték a férfit is, aki hajléktalan lett. Egy fűtetlen melléképületben szállásolták el, ételt csak néha adtak neki, alkoholt viszont rendszeresen. Továbbra is kölcsön kéregettek tőle, amit nem adtak meg. A férfi olyan szinten a befolyásuk alá került, hogy a férjet gazdámnak szólította.

A férfi apja 2020 elején meghalt, így beköltözött a lakásba. A házaspár és a rokonaik is mentek vele.

A férj egyre agresszívabban viselkedett a férfival, közölte vele, hogy nincs beleszólása a dolgokba, mert nem az övé a lakás. Próbálta is eladni a lakást, de nem sikerült a rendezetlen tulajdoni viszonyok miatt.

Az ügyészség csalás miatt emelt vádat a házaspár ellen. Az javasolják, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre.