A nyíregyházi kapitányságon lövöldöző rendőr azt mondta: bódult volt egy kábítószerültetvény miatt

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy rendőr az egyik kolléganőjével beszélgetett a kapitányság egyik irodájában, közben megmutatta a fegyverét. Később, a beszélgetés közben elfelejtette, hogy a fegyvere töltve van és meghúzta a ravaszt. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem talált el senkit az irodában.
Vágólapra másolva!

A rendőr tavaly szeptemberben bűnügyi technikusként dolgozott a kapitányságon. Délután bement az egyik irodába kávézni, ahol beszélgetni kezdett az egyik kolléganőjével.

A nő kérésére elővette a PA-63 típusú szolgálati fegyverét, hogy megmutassa neki. Kivette belőle a tárat, ellenőrizte, hogy biztos ne legyen megtöltve, majd odaadta a kolléganőjének.

A nő a férfi kérésére hátrahúzta fegyver szánját, de mivel nem volt kibiztosítva, a ravaszt nem tudta meghúzni. Ezek után a nő úgynevezett feszített állapotban adta vissza a fegyvert a rendőrnek, aki visszatette a tárat és visszatette a tokjába.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezek után tovább beszélgettek, közben a férfinak eszébe jutott, hogy a fegyvert nem fesztelenítette, de azt elfelejtette, hogy a tárat már visszatette. Ismét elővette a fegyvert, a szánt hátra húzva csőre töltötte és elsütötte.

Ezzel 154 centi magasságban célzott lövést adott le az egyik szekrényre. A másik kolléganője mellett, aki az asztalnál ült, mindössze 150 centire haladt el a golyó. A lövedék a szekrénybe csapódott, majd a hátfalán és a nyitott ajtaján is gurulatot kapott, majd a padlón állt meg. A férfi ezek után kivette a fegyverből a tárat, a csőben lévő golyót pedig a szán elhúzásával kivette.

A tárgyaláson a férfi azt állította, hogy az eset előtt egy kábítószerültetvényen dolgozott, és hiába volt védőöltözetben, a kannabisz megzavarhatta a tudatát. Ezt azonban az eljárás során nem sikerült bizonyítani, így

a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa a mai napon 520 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, és 2 évre eltiltotta azoktól a foglalkozásoktól, ahol fegyvert kellene használnia.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a férfi enyhítésért fellebbezett – írja a Debreceni Törvényszék.