Nagy István agrárminiszter számszerűsítette a Facebook-oldalán, mekkora kárt okozott Gyurcsány jelöltjének, Márki-Zay Péternek a támogatója, a vörösbáró Bige László a magyar gazdáknak.

Számomra a magyar vidék az ország bázisa, értékes erőforrása, hazánk éléskamrája. Én hiszek a vidéket fenntartó gazdák erejében. Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy bárki nyerészkedjen a magyar gazdákon, hiszen így nemcsak a vidéket sodorja nehéz helyzetbe, hanem egész Magyarországot- írja a miniszter a Facebookon.

Nem hagyhatom, hogy hosszú évek kemény munkája kárba vesszen. A GVH-val együttműködő szereplők adataiból a kartellezés ténye kiderült, Bige Lászlót a GVH több mint 11 milliárd forintra bírságolta. Ez tény, hiába igyekeznek elterelni erről a figyelmet. Tudomásom szerint senki nem biztatta arra a termelőket, hogy ne vegyék meg a műtrágyát. Bige László igyekezett vásárlási kényszerbe hozni őket, hiszen azt mondta, hogy decemberben egy napig szolgálják ki a magyar vevőket - folytatja a miniszter.

Bige LászlóForrás: MTI/Balázs Attila

Bige László most már próbál ebből kifele hátrálni, megfutamodott, de már késő, a gazdák szemében és a közvélemény előtt is elveszítette minden szavahihetőségét, hitelességét. Bige László a gazdák és a magyar családok kárán nyerészkedik, és tenné ezt tovább. Agrárminiszterként, a Magyar Kormány tagjaként ezt nem hagyhatom.
Levelem legvégén akkor most számszerűsítem: számításaink szerint 7 év alatt Bige László kartellezése 36 milliárd forintnyi kárt okozhatott a magyar gazdatársadalomnak.
Deák Ferenc szavaival élve zárom soraimat: „kockáztathatunk mindent a Hazáért, de a Hazát kockáztatni semmiért nem szabad" - zárul Nagy István posztja.