Három férfi rabolt ki egy idős házaspárt Dorogon

illusztráció, rendőrautó, rendőr, rendőrség
Vágólapra másolva!
Három férfi tört be egy idős házaspár otthonába Dorogon, majd pénzt követelve fenyegették őket. Közben a negyedik társuk az autóban várta őket.
Vágólapra másolva!

A négy rabló 2014 februárjában autózott egy idős házaspár dorogi házához, mert azt a tippet kapták, hogy nagyobb összeget tartanak otthon.

Az egyik férfi megemelte a kaput, így az kinyílt, majd lekapcsolták a biztosítékot. A 84 éves férfi erre kijött a házból és felkapcsolta a megszakítót.

Ekkor az egyik rabló a mellkasánál fogva a ház padlójára lökte, ököllel arcon ütötte, majd egy kést a feje mellé téve megkérdezte, tőle, hogy "hol van a pénz és az arany".

Ezek után azzal fenyegette meg, hogy elvágja a torkát, közben a fejére lépett.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Közben a két társa átkutatta a lakást, az egyikük egy pulóvert szorított az asszony arcára és pénzt, valamint aranyat követelt tőle.

Az asszony elmondta nekik, hogy hol tartja a pénzt és az ékszereket. A banda 205 ezer forintot és több mint 245 ezer forint értékű ékszereket zsákmányolt.

A negyedik társuk, aki a tippet adta közben az autóban várakozott.

Két rablót a bíróság 2018-ban 8 illetve 6 év fegyházbüntetésre ítélte. Harmadik társukat most 5 év fegyházbüntetésre ítélték rablás miatt – írja a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.