Ma akár 12 fok is lehet helyenként, holnap már hózáporra számíthatunk, azt követően erős lehűlés jön - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Ma borult időre számíthatunk, többfelé kiadós esővel. Délutántól, estétől a hegyekben havas eső, hó válthatja fel az esőt. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet - délkeleten lesz az enyhébb idő.

Pénteken az erős, olykor viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap. Legtovább a Tisza vonalában lehet felhős az ég, itt még délután is lehet zápor vagy hózápor. Erős lehűlés várható, délután már csak +1, +6 fok lesz.

Szombaton eleinte változóan felhős lesz az ég, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de estig csapadék még nem alakul ki. Reggel országos fagy lesz (-11, -2°), és délután is csak +3°C körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap és hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, és mindkét nap lehet csapadék: a nagy bizonytalanság mellett főleg havas eső, havazás valószínű. Reggelente gyengén fagyhat, délutánonként is csak +1, +2 fok körüli értékeket mérhetünk. Igazi téli időt hozhat a mikulás.

Korcsolyázók a Városligeti Műjégpályán november 20-ánForrás: MTI/Czeglédi Zsolt