Enyhe idő után országos fagy jön

korcsolya
Budapest, 2021. november 20. Korcsolyázók a Városligeti Műjégpályán 2021. november 20-án. Előző napon kezdődött meg a korcsolyaszezon Magyarország legnépszerűbb és leghangulatosabb télisport-helyszínén a Városligetben. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Ma akár 12 fok is lehet helyenként, holnap már hózáporra számíthatunk, azt követően erős lehűlés jön - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Ma borult időre számíthatunk, többfelé kiadós esővel. Délutántól, estétől a hegyekben havas eső, hó válthatja fel az esőt. A szél északnyugatira fordul és megerősödik.

5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet

- délkeleten lesz az enyhébb idő.

Pénteken az erős, olykor viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap. Legtovább a Tisza vonalában lehet felhős az ég, itt még

délután is lehet zápor vagy hózápor.

Erős lehűlés várható, délután már csak +1, +6 fok lesz.

Szombaton eleinte változóan felhős lesz az ég, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de estig csapadék még nem alakul ki.

Reggel országos fagy lesz (-11, -2°), és délután is csak +3°C körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap és hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, és mindkét nap lehet csapadék: a nagy bizonytalanság mellett főleg havas eső, havazás valószínű. Reggelente gyengén fagyhat, délutánonként is csak +1, +2 fok körüli értékeket mérhetünk.

Igazi téli időt hozhat a mikulás.

Korcsolyázók a Városligeti Műjégpályán november 20-án Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt