Jövő kedden, december 7-én, 18 órai kezdettel kerül sor a Petőfi Kulturális Ügynökség Kárpát-medencei Programigazgatósága és a KMI 12 program szerzői évadzáró zenés-irodalmi sorozatának befejező estjére a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

 

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) az V. kerületi Károlyi utcában .Forrás: MTI/Mónus Márton

Az est témája:

Hit és irodalom – hitről, vallásról, költészetről advent és karácsony jegyében

Fellépők: Iancu Laura, Lövétei Lázár László és Zsille Gábor költők

Az est házigazdája: Luzsicza István, a PKÜ KMPI irodalmi szerkesztője

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Forrás: Petőfi Irodalmi Múzeum

A KMI 12 program 2022-ben tizenkét új szerzővel folytatódik, s a december 7-ei estet követően nyilvánosságra kerül a névsor.

Háttér:

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kárpát-medencei Programigazgatóságának küldetése a kortárs magyar szépirodalom és az olvasás népszerűsítése határon innen és túl. Kiemelt gondot fordít a KMI 12 elnevezésű programjára, amelynek keretében évente kiválaszt nyolc szakmailag már elismert alkotót és négy pályakezdő fiatal tehetséget, hogy segítse írói arculatuk tovább építését, műveik népszerűsítését.

Ennek érdekében KMI Szerzőbár címmel Facebook-oldalt indított, portréfilmeket, hangoskönyveket, zenés versfilmeket, versmegzenésítéseket készített az elmúlt időszakban, valamint egy reprezentatív antológiát Bennem a többi címmel, a nyár folyamán pedig számos fesztivál-fellépést szervezett a művészek részére. A most megrendezésre kerülő évadzáró estek voltaképpen egy tavaly ősszel – a pandémia miatt – megszakadt sorozat folytatása, s egyúttal egy tartalmas közös munka záró akkordja.
Az első évad alkotói voltak: Bék Timur, Bene Zoltán, Iancu Laura, Kürti László, Lövétei Lázár László, Majoros Sándor, Marcsák Gergely, Nagy Lea, Regős Mátyás, Szálinger Balázs, Száraz Miklós György, Zsille Gábor.