Megálljt kell parancsolni a nemátalakító műtétek őrületének, még mielőtt Magyarországon is olyan statisztikák lesznek, mint Nyugaton – mondta a Fidesz-frakció szóvivője csütörtökön, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Halász János hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP fontosnak tartja, hogy megvédje a gyermekeket a nemátalakító műtétek népszerűsítésétől.

Éppen ezért tesszük fel a kérdést, hogy támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek – mondta, nyomatékosítva, hogy a Fidesz-KDNP válasza: határozottan nem.

Halász János kiemelte: "Skóciában már a 11-18 év közötti gyerekek számára zajlik a transzvesztitává válás népszerűsítése nyári táborokban, ráadásul az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Németországban, Dániában, Svédországban, Ausztráliában, Japánban és Mexikóban már elindította világméretű kezdeményezését az LMBTQ-lobbi".

Svéd óvodások. A kép illusztrációForrás: Facebook

Itt gyermekeknek tartanak felolvasást iskolákban, könyvtárakban és könyvesboltokban nőnek öltözött férfiak a drag queen-történetekről, ezzel is népszerűsítve a nemváltást – mondta a kormánypárti politikus.

Hangsúlyozta, az érzékenyítés kezdi elérni célját.

Sokkoló, de Svédországban 1500 százalékkal nőtt meg azoknak a 13-17 éves kislányoknak a száma, akik fiúnak érzik magukat, naponta legalább egy kiskorú változtatja meg a nemi identitását Nagy-Britanniában– közölte Halász János.

A Fidesz-frakció szóvivője emlékeztetett rá: "a nemátalakító műtétek és beavatkozások elismerése megjelent számos nyugat-európai országban, köztük Spanyolországban, ahol 14 éves kortól szülői beleegyezés nélkül változtathatnak nemet a kiskorúak, de Skóciában is, ahol ugyanez már 4 éves kortól megengedett".

Halász János hozzátette: a magyar baloldal is asszisztál ehhez, ugyanis a Momentum Mozgalom LMBTQ+ szakpolitikai javaslatai között az olvasható, hogy eltörölnék a nemváltoztatást korlátozó jogszabályt.A kormánypárti politikus nyilatkozata végén felszólított rá: "állítsuk meg az LMBTQ-lobbi gyermekeink épségét veszélyeztető őrületét!".