Egy férfi vonattal tartott Budapest felé, de véletlenül az egyik ülésen hagyta a telefonját. Ezek után az interneten nyomon tudta követni, hogy hol van a telefon. A rendőrök Balatonakarattyán megtalálták a telefont egy férfinál, aki tovább akarta adni.

A férfi július 21-én Balatonalmádiból tartott Budapestre egy vonaton, amikor az egyik ülésen otthagyta a 100 ezer forint értékű telefonját. Ezek után az interneten nyomon tudta követni, hogy hol van a telefon. Látta, hogy Balatonakarattyán van, ezért hívta a rendőrséget, akik egy helyi benzinkútig követték a telefon nyomát. Ekkor a tulajdonos egy jelzést küldött a telefonra, amire az egy 58 éves férfi kezében hangosan csipogni kezdett.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi a helyi vasútállomáson vette meg a telefont valakitől mindössze 15 ezer forintért, és az volt a célja, hogy haszonnal tovább adja. Tudta, hogy a telefon lopott, ez mégsem zavarta.

Az ügyészség pénzmosással vádolja a férfit, és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje tárgyalás nélkül felfüggesztett börtönbüntetésre – írja a Veszprém Megyei Főügyészség.