Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója interjút adott a Mandinernek. Többek között arról beszélt, hogy ő egy „kifejezetten ütésálló darab, szeret dolgozni és harcolni is". A baloldali sajtókritikákra adott válaszát így lehetne összefoglalni: „nem foglalkozunk a pálya szélén álló ingerült bekiabálókkal, mi a győztes gólt rúgjuk be".

A TV2 hírigazgatója kiemelte: büszkék lehetnek mindarra, amit nap mint nap elvégeznek a nézők tájékoztatásáért. Naponta negyvenöt-ötven hírt dolgoznak fel, ezenkívül ott van Magyarország legsikeresebb reggeli műsora, a Mokka is.

Szalai VivienFotó: Hirling Bálint - Origo

Szalai Vivien már közel hat éve vezeti a TV2 hírszerkesztőségét. A kezdetekre a következőképpen emlékezett vissza:

Embert próbáló volt az első, 2016-os évem, eleinte megviselt, ahogy a csapatomat is, amellyel együtt maradtunk vagy együtt formálódtunk a későbbiek során. Meglepő és gyomorforgató volt a sárdobálás, ami a kinevezésem környékén ért minket. Ugyanakkor sokkal erősebbé is tett.Kihangsúlyozta: "Kifejezetten ütésálló darab vagyok, szeretek dolgozni és harcolni is, úgyhogy mély törést nem okozott.

Nem gondolom, hogy az elmúlt évek munkája miatt bárkinek is bocsánatot kellene kérnie – nyomatékosította álláspontját.

A fluktuációról a TV2 hírigazgatója azt mondta: „Ez egy egészséges folyamat, ha új vezető érkezik, akinek kész koncepció van a fejében, és végre is akarja hajtani". A korábbi munkatársak egy része magától ment, volt, akitől ő vált meg. Hozzátette, hogy máig többre becsüli azokat az egykori kollégáit, akik mást akartak csinálni, más irányvonalat képviseltek, és maguktól meghozták ezt a döntést.

Azokat azonban, akik a fizetésüket felvéve egy ideig még maradtak, de elárulták a munkahelyüket, a közösséget, amelyhez tartoztak, végső soron pedig a szakmájukat, nos, róluk nem sok jót gondolok. Sőt, megvetem őket. Egy álszent ideológia mögé bújva a nap végén csak árulók – emelte ki Szalai Vivien.

A baloldali médiának történt belső szivárogtatásokról azt mondta: „egyesek a balos médiumokhoz mentek panaszkodni a vélt vagy valós sérelmeikre, pedig a hangulat valójában sosem volt rossz. Sőt, kifejezetten jó volt mindig is". Ő személyesen a médiában még nem nagyon tapasztalt annyi hazugságot, mint amennyit a TV2 hírosztályáról, vagy épp róla írtak. Egy egész csapatot próbáltak megfosztani a büszkeségétől, a munkája felett érzett örömtől az általa előállított, piacilag is kifejezetten sikeres terméket támadók.

Majd kérdésre válaszolva arról beszélt a TV2 hírigazgatója, hogy a Tényekhez érkezése után valóban voltak változások, ugyan tévés múlttal nem rendelkezett, de addigra már tizenhárom évnyi tapasztalata volt a médiában, dolgozott napilapnál, portálnál, főszerkesztette a nagy példányszámú Story magazint, sikerlistákat vezető könyvei jelentek meg.A TV2 tulajdonosa olyan embert akart a hírosztály élére, aki érti, megérti a tömeget, és tud hozzá szólni. Ezenkívül nem nyávog és drámázik, ha krízishelyzet adódik, hanem megoldja. Így az elvárásoknak azóta is teljes mértékben meg tudunk felelni – emelte ki.

A baloldali sajtókritikákra válaszolva Szalai Vivien egyértelműsítette álláspontját: „nem dobáljuk vissza a sarat".

Nekik egyetlen értékmérőjük a néző, s immár hatodik éve folyamatosan piacvezetők tudnak lenni a teljes lakosság körében. Véleménye alapján ez a tény önmagáért beszél. Pedig legnagyobb riválisuk, az RTL Klub jóval több emberrel készíti a hírműsorait. Ez tehát a mi valódi értékmérőnk. Bármilyen bélyeget próbál a baloldali sajtó ránk ragasztani, jól végezzük a munkánkat, pláne, ha ennyire egyértelműek a visszajelzések. Focihasonlattal élve: nem foglalkozunk a pálya szélén álló ingerült bekiabálókkal, mi a győztes gólt rúgjuk be– hangsúlyozta a TV2 hírigazgatója.