Szentkirályi Alexandra: Elsők vagyunk Európában a harmadik oltások számát tekintve

oltási akcióhét, koronavírus, oltás, vakcina, Budapest, harmadik oltás
Budapest, 2021. december 1. Beoltanak egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban 2021. december 1-jén. A november 22-től december 5-ig tartó, egy héttel meghosszabbított oltási akcióban regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelőkben is. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Elsők vagyunk Európában a harmadik oltások számát tekintve, több mint 2,6 millió ember oltatta be magát - írja Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán. A kormányszóvivő kiemelte, hogy a vakcinagyártók és orvosok is arra hívják fel a figyelmet, hogy 4-6 hónap elteltével csökken az oltóanyagok által biztosított védettség mértéke, ezért a harmadik oltás felvétele kulcsfontosságú.
Vágólapra másolva!

Szentkirályi Alexandra a Facebookon azt írja, hogy

Újabb egy héttel meghosszabbítják az oltási akcióhetet

A kormányszóvivő emlékeztetett rá, hogy

a kormány felkérte az Operatív Törzset, hogy a következő hónapokban dolgozza ki azt a rendszert, amelyben oltási akciónapokat szervezhetnek az ország valamennyi településén.

Az Operatív Törzset arra is felkérték, hogy vizsgálja meg, járványügyi szempontból az oltási igazolványok érvényességével kapcsolatban milyen szabályozást érdemes bevezetni, mely időponttól kezdődően kössék az érvényességét az harmadik oltáshoz.

- írja Szentkirályi a közösségi oldalán.

Minden oltóanyagból nagy számban áll rendelkezésre

Az Európai Gyógyszerügynökség az ideiglenes használatra vonatkozó engedélyt megadta, ezért a Pfizer vakcinákból az 5-11 éves korosztály számára elérhető oltások is érkeznek, most a december 13-i hétre ígérik - közölte, majd hangsúlyozta:

Operatív Törzs a napokban részletesen kidolgozza, hogy az 5-11 évesek oltása milyen formában fog megtörténni, és ezt is részletesen ismertetni fogjuk - tette hozzá.

A rezsicsökkentést fenn kell tartani!

A fentebb említettek mellett a kormányszóvivő azt is leszögezte, hogy

A magyar kisvállalkozások számára is elérhető lesz a rezsicsökkentés, amelyet 4 milliárd forint alatti mérlegfőösszeggel vagy nettó árbevétellel és tíz alkalmazott alatt lehet igénybe venni.

Az önkormányzatok számára is lehetővé teszik az egyetemes szolgáltatás igénybevételét. Az inflációval szembeni küzdelemben ma a kormány a rezsicsökkentés fenntartásával tud küzdeni.

- írta Szentkirályi Alexandra.