Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a gyermekvédelmi törvény miatt

VARGA Judit
Gödöllő, 2021. október 5. Varga Judit igazságügyi miniszter nyilatkozik a sajtónak a Digitális technológia és mesterséges intelligencia - az igazságszolgáltatás új kihívásai Európában címmel rendezett igazságügyi miniszteri konferencia előtt a Gödöllői Királyi Kastélyban 2021. október 5-én. A tanácskozást az Igazságügyi Minisztérium és az Európa Tanács szervezte a Miniszteri Bizottság soros magyar elnöksége keretében. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Milyen Európai érték az, amikor pénzért cserébe a gyermekeink lelkét akarja Brüsszel? - tette fel a kérdés a Facebook-oldalán az igazságügyi miniszter, miután Brüsszel a gyermekvédelmi törvény miatt kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen.
Vágólapra másolva!

"Milyen Európai érték az, amikor pénzért cserébe a gyermekeink lelkét akarja Brüsszel? Élő, megkötött szerződéseink vannak azokra a forrásokra, amik járnak a magyar embereknek. Az EU most mégis át akarja nevelni kisgyermekeinket az óvodákban és az iskolákban!

Míg 2015-ben azért támadtak minket, mert megvédtük a határokat, most azért indítottak hadjáratot, mert meg akarjuk védeni gyermekeinket. Mert nem engedjük be az LMBTQ-lobbit az iskoláinkba. Mert megállítjuk a gender őrületet iskoláink, óvodáink kerítésénél.

A nyáron indított támadássorozat ma újabb fejezetéhez érkezett: az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást további szakaszba léptette hazánk ellen, az uniós joggal összeegyeztethetetlennek bélyegezve a magyar gyermekvédelmi törvényt.

Az, hogy a magyar gyerekeket hogyan nevelik, az a magyar szülők kizárólagos joga. Ebbe Brüsszel nem szólhat bele. Minden európai uniós szerződés szerint, amit Magyarország valaha elfogadott, aláírt és ratifikált, a gyereknevelés nemzeti hatáskörbe tartozik.

Mi történik mégis? Hiába fejtette ki a kormány részletesen, jogi érvek mentén álláspontját, azt a Bizottság rendre figyelmen kívül hagyja és egyből ideológiai hadviselésbe kezd.

Ezért gondoljuk úgy, hogy az a leghelyesebb, ha az emberek népszavazáson döntik el a vitát. Európában elsőként a magyarok mondhatják el országos népszavazáson, hogy mit gondolnak minderről. Más országokban a balliberális politikai elit dönt a kérdésben az emberek megkérdezése nélkül.

Kitartunk amellett, hogy meg kell fékezni a gyermekekre irányuló egyre agresszívabb szexuális propagandát és ebben az álláspontunkban a Nemzeti Konzultáció is megerősített minket, hiszen a válaszadók 97%-a értett velünk egyet.

Magyarország meg kívánja és meg is fogja védeni kultúráját, nemzeti identitását és ebből fakadó családi értékeit: mint szabad és független országnak, ezt a jogot az uniós és nemzetközi jog egyaránt garantálja." - zárul a bejegyzés.