Már Vona Gábor is szégyelli, amit Jakab Péter csinál

oltásellenes, baloldal, Országgyűlés, Jakab Péter
Budapest, 2021. március 22. Jakab Péter, a Jobbik vezérszónoka felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló politikai vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Az utóbbi időben elmérgesedett a viszony a volt pártelnök, Vona Gábor és keresztfia, Szotyori-Lázár Zoltán között – írja a Kontra. A cégadatbázisra hivatkozva azt írják, hogy Vona Gábor november 9-én kijelentkezett a Szotyori-Lázár irodájának is helyt adó szolnoki ingatlanból. A portál úgy tudja, hogy "szakításukhoz" az vezetett, hogy eltérően ítélik meg Jakab Péter pártelnöki tevékenységét, és a Jobbikban lejátszódó folyamatokat.
Vágólapra másolva!

A Kontra arról ír, hogy miután a 2018-as parlamenti választás után Vona Gábor lemondott a Jobbik elnöki tisztségéről, cégalapításra adta a fejét. 2018 augusztusában hárommillió forint törzstőkével létre hozta a Vlog Influence Kft.-t, aminek tulajdonosa és ügyvezetője lett. A társaság főtevékenysége a médiareklám-készítés, de emellett – legalábbis papíron biztosan – hírügynökségi, reklámügynökségi tevékenységet is végez, piac- és közvélemény-kutatásokat is készít, valamint üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadást is nyújt. A Kontra azt írja, hogy

Vona a Vlog Influence Kft.-t egy szolnoki címre jegyezte be, éppen oda, ahol (több más vállalkozás mellett) Szotyori-Lázár Zoltán jobbikos politikus ügyvédi irodája is székel.

- írják, majd hozzáteszik: arról nem is beszélve, hogy a Jobbikban „Szotyinak" becézett politikust a volt elnök indította el a politikában, és közvetve neki köszönheti, hogy a párt befolyásos szereplője, majd a szolnoki alapszervezet vezetőségi tagja lett.

Most viszont nagyon úgy néz ki, hogy családi kapcsolatuk ellenére elválnak az útjaik.

Ellentétek hálójában

A cégadatbázisra hivatkozva a Kontra azt írja, hogy

Vona Gábor november 9-én kijelentkezett a Szotyori-Lázár irodájának is helyt adó szolnoki ingatlanból.

Bár elsőre jelentéktelennek tűnhet a váltás, a Kontra információi szerint nem az, mivel az utóbbi időben elmérgesedett a viszony a felek között. Úgy tudják, az vezetett a „szakításukhoz", hogy mostanra szinte semmiben nem értenek egyet az aktuálpolitikai kérdéseket illetően: különböző előjellel ítélik meg Jakab Péter pártelnöki tevékenységét, a Jobbikban zajló folyamatokat, és ezzel összefüggésben másképp látják a párt jövőjét.

Mint ismert, Vona Gábor pártelnökké választását követően többször is élesen bírálta Jakabot.

- szúrt oda a baloldali előválasztáson a vártnál rosszabbul szereplő utódjának a volt pártelnök, aki szerint morális hiba volt Gyurcsány Ferenccel paktumot kötni, és ezért

Vonával szemben Szotyori-Lázár teljes mellszélességgel támogatja Jakab Pétert, és politikáját. Amikor a sajtó beszámolt a pártelnök eltitkolt élettársi kapcsolatáról, a szolnoki Jobbik-elnök egy 3300 karakteres posztban vette védelmébe felettesét.

Annyira felhúzta magát, hogy egyenesen titkosszolgálati akcióként értékelte a történteket. A napokban pedig azt bizonygatta, hogy a „Szebb jövőt!" köszöntés mellett miért van szükség a Jakab által erőltetett "Jólétet minden magyarnak!" felkiáltásra. A Kontra összegzésében azt is hozzáteszi, hogy a szolnoki politikus többször is helytelenítette közösségi oldalán, hogy miután a volt pártelnök váratlanul lelépett, kívülről kritizálja a Jobbikot. Vona egyébként egy budapesti címre, a Röppentyű utcába mentette át a reklámcégét - tették hozzá.