Éric Zemmour hatalmas nagygyűlést tart vasárnap

Vágólapra másolva!
Mint ahogy arról az Origo is beszámolt, Éric Zemmour világhírű esszéista, bevándorlásellenes, magyarbarát francia politikus, Orbán Viktor nagy tisztelője, november 30-án bejelentette, hogy elindul a jövő áprilisban esedékes francia elnökválasztásokon. Programjának kihirdetésére és szimpatizánsainak összekovácsolására Éric Zemmour december 5-re kampányindító nagygyűlést hirdetett Párizsban.
Vágólapra másolva!

A nagygyűlést eredetileg a párizsi Zenith koncertközpont 6000 fős termében tartották volna, de miután a Zenith maximális kapacitásának 4-5 szöröse jelezte érdeklődését, a köztársasági elnökjelölt Zemmour Twitteren jelentette be, hogy a Zenith helyett a Párizs környéki Villepinte-i parkban (Parc des Expositions de Villepinte) tartja meg kampánynyitó nagygyűlését. Eközben a baloldali média előre megrendelt közvéleménykutatásokra hivatkozással olyan hazugságokat terjeszt, hogy „Zemmour bázisa fogyóban", „csökken iránta az érdeklődés".

Emlékeztetőül érdemes megjegyezni, hogy a jobboldal utolsó sikeres köztársasági elnöke,

Nicolas Sarkozy 2012. március 11-én ugyanitt indította el lehengerlő elnökválasztási kampányát mintegy 80 ezer támogatója előtt.

A mindig erőteljes szimbólumrendszerben gondolkodó Zemmour november 30-i videó-bejelentésében már megidézte Charles De Gaulle tábornokot, elemzők szerint most Sarkozy kampánynyitójára is utalhat az új helyszínnel, de még inkább döntő szerepet játszhatott helyszínválasztásában az, hogy Villepinte a túlnyomó többségben migránsok lakta Seine –Saint-Denis-ben található. Zemmour ezzel is arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a francia külvárosokban tarthatatlan a helyzet, véget kell vetni a migrációnak és meg kell menteni Franciaországot a visszafordíthatatlan romlástól.

A francia közösségi oldalakon soha nem látott mozgósításba kezdtek a szélsőbaloldali, antifa és anarchista mozgalmak, és december 5-ére nagyszabású megmozdulásra hívtak fel Zemmour ellen. A felhíváshoz a Soros-hoz köthető SOS Racisme NGO mellett a baloldali szakszervezeti mozgalmak is csatlakoztak, de ott lesznek a kommunisták, a zöld pártok és a feminista, valamint LMBTQ szervezetek is.