Kevésen múlt, hogy nem történt tragédia egy láthatási esemény után. Egy apa ment el a gyerekeiért, akiknek a felügyeletét ő kapta meg. Az anya azonban valamivel később akarta visszaadni őket, ezért testvérével rá rúgták az ajtót a családra, a nagymamát megrúgta, és na téli hidegben a gyerekeket au autóba ültette, és száguldozva menekülni kezdtek a rendőrök elől. Mindezt egészen addig, amíg nem karamboloztak.

A vádirat szerint, miután egy pár elvált, 3 és 6 éves gyerekeik felügyeletét az apa kapta meg.
Pont két éve a nő, a volt párjával egyeztetve a két lányát hazavitte magához, hogy nála aludjanak hódmezővásárhelyi lakásában. Másnap a gyerekekkel együtt azzal hívta fel a férfit, hogy a kislányok nem akarnak délben hazamenni, vele szeretnének maradni.A férfi nem sokkal később a testvérével megjelent a társasház előtt, és volt párjával telefonon vitába keveredve követelte vissza a gyerekeket.

Miután a lépcsőházba bejutottak, a lakás ajtaját ököllel verték, majd berúgták.

Az apa a lányait a hóna alá kapva indult kifelé, félrelökve az útból a nagymamát, akinek még a hátába is belerúgott.
Közben a rendőrök is megérkeztek, mire a férfi a gyerekeket a hátsó ülésre ültette, melléjük ült, és a testvére a rendőrautót a füves útpadkán kikerülve menekülni kezdett.

A város területén 100-zal, azt elhagyva volt, hogy 200-zal száguldott, egészen addig, amíg egy körforgalomban neki nem ütközött egy másik autósnak.A gyerekek nem gyerekülésben voltak, még csak be sem kötötték őket, és a nagy hidegben egy-egy vékony ruha volt rajtuk. Az átfázott gyerekeket az intézkedő rendőrök takarták be takarókkal.Mind a két gyereket komoly érzelmi megrázkódtatást érte. Nem csak az aznapi események miatt, hanem azért is, mert előtte a férfi hónapokig nem engedte, hogy találkozzanak az anyjukkal.

A férfit most kiskorú veszélyeztetésével és könnyű testi sértéssel, testvérét pedig magánlaksértéssel vádolják.