Így vigyázzunk értékeinkre az ünnepek alatt

Budapesti Rendőr-főkapitányság, közelgő év végi ünnepek, sajtótájékoztató, Városligeti Műjégpálya, 2021.12.03.
Vágólapra másolva!
Az ünnepek közeledtével sorra nyílnak a karácsonyi vásárok és korcsolyapályák, ahol a zsebtolvajok könnyen megszerezhetik az értékeinket, ha nem figyelünk eléggé. A rendőrség ma a Városligeti Műjégpályán tartott sajtótájékoztatót.
Vágólapra másolva!

Budapesten rengeteg rendezvényen lehet hangolódni a közeledő ünnepekre. Ezek azonban nemcsak az érdeklődőket vonzza, hanem például a zsebtolvajokat is.

Fontos, hogy az értékeinket elülső zsebeinkbe tegyük, folyamatosan rálássunk, ne tegyük farzsebbe vagy hátizsákba.

Korcsolyázás közben is ügyelni kell arra, hogy az értékeinket zárható zsebbe tegyük, hogy a mozgás közben ne veszítsük el őket. A kabátot se hagyjuk őrizetlenül. A karácsonyi vásárokon és más, népszerű helyeken egyenruhás és civil ruhás rendőrök is ügyelnek majd a biztonságra.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A téli időszakban az autózás is veszélyesebb lehet. Fel kell készíteni az autókat, ellenőrizni kell a gumi állapotát, tesztelni a fékeket és kipróbálni a lámpát. A gumit ki kell cserélni télire, nemcsak hajtottakon, hanem az összesen. Gondoskodni kell téli ablakmosó folyadékról, le kell takarítani a szélvédőt.

Hosszabb útra réteges, meleg ruhában induljunk el. Legyen az autóban innivaló, ennivaló, jégkaparó, hólánc, vontatókötél és telefontöltő.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Télen még inkább csökkenteni kell a sebességet, mert a csúszós utakon ötször hosszabb lehet a fékút. Türelmesnek és figyelmesnek kell lenni - írja a Police.hu.