December az ünnep jegyében telik a Budapesti Operettszínházban

operettszínház, advent, újév
Vágólapra másolva!
"Ave Maria" címmel nagyszabású gálával nyitotta az ünnepi időszakot a Budapesti Operettszínház - írják közleményükben. December 3-tól ismét látható a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán tavaly, az Operett Napjára született csodás előadásuk, a Marica grófnő. December az ünnep jegyében telik a Budapesti Operettszínházban.
Vágólapra másolva!

December 3-tól ismét látható a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán tavaly, az Operett Napjára született csodás előadásuk, a Marica grófnő. Ismert dallamok, látványos táncjelenetek, impozáns színpadi látvány, korhű jelmezek - írják a közleményben. Kálmán Imre egyik legkedveltebb operettje a művészet minden szintjén garantálja a magas színvonalú szórakozást. A mozgalmas előadás rendezője a Kossuth-díjas koreográfus, Bozsik Yvette.

December 10-én ismét bemutató: a Rozsda Lovag és Fránya Frida egy varázslatos musical látványos ötletekkel és megoldásokkal, különös és mókás karakterekkel, mindez humorral fűszerezve mutatja be kicsiknek és nagyoknak, hogy nem csupán a szuperhősök szolgálhatnak példaként, hanem egy kedves és bátortalan, ám csupa szív karakter is lehet igazi hős. Az előadás Bozsik Yvette látványos rendezésében várja a legkisebbeket és szüleiket a Kálmán Imre Teátrumban.

Ugyancsak a legkisebbeknek szól elsősorban zenés, táncos meseshow-nk az Oszi Boszi, a repülő nagyanyó, amelynek főhőse Oszvald Marika. A "cigánykerék-királynő" a sokféle csoda mellett bravúrosan megmutatja, hogyan tud repülni egy nagyanyó. A varázslatos összeállításban hallhatunk dalokat olyan népszerű rajzfilmekből, mint A dzsungel könyve, az Annie, a Bűbáj, az Oliver, az Oroszlánkirály és a Süsü, a sárkány, ezenkívül Offenbach, Mozart, Kacsóh Pongrác, Huszka Jenő, Szirmai Albert és Kálmán Imre világhírű melódiái is felcsendülnek. Az előadás rendezője Peller Károly.

Sokan várták, így ugyancsak az ünnepi kavalkádban tér vissza Lili bárónő.

Huszka Jenő és Martos Ferenc operettjében mindenki mást és mégis ugyanazt akarja: a színésznő a szerzőt, a lány a komornyikot, az apja pedig a grófot. A nagyszerű slágerekkel teli Lili bárónő egyszerre több és kevesebb is egy nagyoperettnél: csupán kilenc színész, egy zenész és egy hihetetlen történet januárban és februárban az Operettszínház Raktárszínházában Béres Attila rendezésében.

Sokan várják a Diótörő című előadást is Forrás: Art&Lens Photography

Lassan 14 éve, hogy megjelent az Operettszínház színpadán Szabó Magda regénye alapján született nagysikerű musical, az Abigél, új aspektusból megközelítve a csodálatos szívet melengető, sírós-nevetős történetet, amely nem hiányozhat az ünnepi kínálatból.

Az előadás Gina, a tizenéves gimnazista lány egy drámai pillanatban történő visszaemlékezése, életének egy meghatározó korszakának újra élése. A fordulatos regény lehetőséget ad egy eddig nem látott színpadi adaptációra. Az előadás rendezője Somogyi Szilárd.

December 17-én és 20-án pótolják a Virágot Algernonnak című musical novemberben elmaradt adásait, amelyre természetesen érvényesek a novemberi jegyek.

David Rogers és Charles Strouse alkotása a szellemileg visszamaradott harminckét éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól. A történet egyfajta recept a túlélésre, mese arról, hogy olyasmire is képesek vagyunk, amire nem is gondolnánk. A főszerepben Kerényi Miklós Máté. Az előadás rendezője: Somogyi Szilárd.

És ami nélkül nincs ünnep: az év legszebb időszakában ismét a Budapesti Operettszínház színpadán a világ egyik leghíresebb klasszikus balettje!

- írják.

Nagyszerű előadásokkal várják a nézőket Forrás: Art&Lens Photography

A világ legnépszerűbb gyermekbalettjére szeretettel várják nézőiket, az előadás megtekintését hatéves kortól ajánlják. Az előadás karmesterei Pfeiffer Gyula és Dobszay Péter, rendezője ifj. Harangozó Gyula. Arról is írnak, hogy

Az előadás rendezője Bori Tamás. Hozzáteszik: