Ma, a fogyatékossággal élők világnapján gondoljunk még többet azokra, akik testi vagy szellemi nehézségekkel küzdenek meg, és mondjunk köszönetet azoknak, akik gondoskodnak róluk - írta közösségi oldalán Novák Katalin. A családokért felelős tárca nélküli miniszter azt is hozzátette, hogy jövőre 200 ezer forintra emelkedik a GYOD, a gyermekek otthongondozási díja, hogy legalább az anyagi terheket mérsékeljük.

Novák Katalin miniszter a fogyatékossággal élők világnapján a közösségi oldalán azt írta, hogy gondoljunk még többet azokra, akik testi vagy szellemi nehézségekkel küzdenek meg, és mondjunk köszönetet azoknak, akik gondoskodnak róluk.

Hozzátette:

jövőre 200 ezer forintra emelkedik a GYOD, a gyermekek otthongondozási díja, hogy legalább az anyagi terheket mérsékeljük.

Mint arról korábban írtunk, 2010 óta a kormány célja, hogy a családok helyzetét erősítse, és a gyermeknevelést támogassa. Ezen belül kiemelten kezeli azoknak a helyzetét, akik fogyatékossággal élő gyereket nevelnek. Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár a közösségi oldalán azt írta, hogy a kormány célja az is, hogy mindenki, aki szeretne, az tudjon a lehetőségeihez mérten munkát végezni, munkajövedelemből tartsa el magát és családját. Ezt segítették az elmúlt években és az idei évben a megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatási szintjének növelését ösztönző támogatások is. Fülöp Attila kiemelte, hogy

a kormány hisz a gondoskodáspolitikában.