Egy nap alatt húsz olyan sofőr áll ma bíróság elé Kecskeméten, akik részegen ültek a volán mögé, vagy eltilts hatálya alatt vezettek.

Az ittas vezetés a legveszélyesebb közlekedési bűncselekmény, ami rengeteg halálos balesetet okozott már. Az részegen ül a volán mögé, az nem a saját, hanem mások életét is kockáztatja.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a rendőrséggel együttműködve nagy figyelmet fordít a sofőrökre. A ma bíróság elé állított 18 férfi és 2 nő szeptember közepe és november 21-e között ittasan, vagy eltiltás alatt vezetett Kecskeméten, vagy a környező településeken.

Képünk illusztrációForrás: police.hu

Hat sofőr büntetett előéletű, négynek jogosítványa sem volt, egy pedig balesetet okozott. Egy záróvonalat átlépve kanyarodott balra, nem adta meg az elsőbbséget a szemből jövő autósnak és összeütköztek. A balesetben nem sérült meg senki. Egy súlyosan részeg férfi egy teherautót vezetett Kecskemét közelében, de lehajtott az útról és egy szántóföldön állt meg.

A sofőrök szabadlábon védekeznek, az ügyészség ma gyorsított eljárásban bíróság elé állítja őket – írja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.