Bajnai próbál elbújni, meghallgatásra hívják

Bajnai, Karácsony
Vágólapra másolva!
Miután Bajnai külföldi tartózkodására hivatkozik, Kovács Péter, a Városháza eladásának ügyében létrehozott vizsgálóbizottság elnöke azt javasolta, hogy videókonferencia keretében történjen meg a volt a miniszterelnök meghallgatása. Bajnai neve többször felmerült a Városháza eladása nyomán kirobbant baloldali korrupciós botrányban, és hangfelvétel is nyilvánosságra került a tárgyalásról, amin személyesen vett részt.
Vágólapra másolva!

Semmiképpen sem segíti a tényfeltárást, hogy Bajnai Gordon volt szocialista miniszterelnök a neki címzett meghívást postán visszaküldte, nem vette át, mondta Kovács Péter, a Városháza eladásának ügyében létrehozott vizsgálóbizottság elnöke az első ülést követően csütörtökön, amin a volt szocialista miniszterelnök nem vett részt. Bajnai Gordon közösségi oldalán arra hivatkozott, hogy külföldön tartózkodik és a következő hetekben is ott fog, azonban – mint fogalmazott – „észszerű mértékben" hajlandó együttműködni.

- írta válaszában Kovács Péter, akinek a levele a Facebookon is olvasható.

Mint írta: „Annak meg még jobban örülök, hogy a célja a nyilvánosság teljes körű bevonása minden vizsgálóbizottsági eseménybe. A bizottságunknak is ez elsődleges célja, az, hogy fényt derítsünk a Fővárosi Városháza eladása körüli botrány minden egyes részletére és arról tájékoztassuk a közvéleményt.

Azt hiszem, mindannyiunk érdeke, hogy minden érintett tisztázza szerepét ebben az ügyben."

Kovács Péter hozzátette, hogy a bizottság rendkívül rövid időt kapott a felmerülő kérdések tisztázására, ezért a legcélravezetőbb az érintettek személyes meghallgatása, „sokkal gyorsabb, mint a sorozatos e-mail váltások".

- írta levelében Kovács Péter, hozzátéve, hogy a videókonferencia „használathoz nem kell egy helyszínen lennünk, mégis a feltett kérdésekre kapott válasz után felmerülő esetleges további kérdésekre is azonnal tud reagálni."

Ezért, bár Bajnai próbált külföldön elbújni a kérdések elől, a vizsgálóbizottsági elnök arra kérte, hogy a jövő héten jelöljön meg egy olyan időpont, amikor kb. fél óra időtartamban a vizsgálóbizottság kérdéseire tud válaszolni.